societat

Tots els centres de dia de Menorca tornen estar oberts

En els casos on es compartien espais amb els geriàtrics, com a Maó, s'han hagut d'habilitar noves zones separades

Tots+els+centres+de+dia+de+Menorca+tornen+estar+oberts

A Menorca tots els centres de dia per a gent gran tornen a estar oberts. El Consell assegura que s’atenen tots els usuaris, però en alguns casos, on els centres de dia comparteixen espais amb els geriàtrics, s’ha hagut d’habilitar zones separades, per no barrejar ni personal ni residents.

Des de fa una setmana els usuaris dels centres de dia públics de Maó, el del Consell i el de l’Ajuntament, tenen a disposició un nou espai comú. S’ha situat al Centre d’Alzheimer del municipi; un servei que encara està tancat. Unes instalacions que s’empraran com a màxim fins a finals d’octubre quan entri en funcionament una nova seu ubicada just al costat d’on hi ha els geriàtrics.

També està obert el centre privat Elena Maseras de Maó, així com tots els públics que hi ha a la resta de municipis de Menorca . Una mesura imprescindible per a la conciliació familiar i el manteniment de les capacitats cognitives dels usuaris. Els experts apunten la importància que les persones majors no quedin totalment aïllades si se’ls ha de tornar a confinar. També per una qüestió emocional.

El metge geriatra Bernardo López considera que s’haurien de potenciar els Centres de Dia com a recurs per combinar l’estimulació cognitiva i la relació amb d’altres persones amb el mateniment de l’autonomia que suposa poder viure a casa seva.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips...

Entren en vigor les restriccions de mobilitat a tres zones de les Balears

Els comerços no podran superar el 50% de la seva capacitat i a les 10 del vespre hauran d'haver tancat...

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

L'objectiu no és altre que centralitzar la presa de mostres programades i descongestionar, així, els centres de salut

Continua la vaga indefinida de l’EMT

Els sindicats han presentat, per escrit, les propostes al regidor de mobilitat de Palma i esperen obtenir resposta en breu