societat

Tots els centres de dia de Menorca tornen estar oberts

En els casos on es compartien espais amb els geriàtrics, com a Maó, s'han hagut d'habilitar noves zones separades

Tots+els+centres+de+dia+de+Menorca+tornen+estar+oberts

A Menorca tots els centres de dia per a gent gran tornen a estar oberts. El Consell assegura que s’atenen tots els usuaris, però en alguns casos, on els centres de dia comparteixen espais amb els geriàtrics, s’ha hagut d’habilitar zones separades, per no barrejar ni personal ni residents.

Des de fa una setmana els usuaris dels centres de dia públics de Maó, el del Consell i el de l’Ajuntament, tenen a disposició un nou espai comú. S’ha situat al Centre d’Alzheimer del municipi; un servei que encara està tancat. Unes instalacions que s’empraran com a màxim fins a finals d’octubre quan entri en funcionament una nova seu ubicada just al costat d’on hi ha els geriàtrics.

També està obert el centre privat Elena Maseras de Maó, així com tots els públics que hi ha a la resta de municipis de Menorca . Una mesura imprescindible per a la conciliació familiar i el manteniment de les capacitats cognitives dels usuaris. Els experts apunten la importància que les persones majors no quedin totalment aïllades si se’ls ha de tornar a confinar. També per una qüestió emocional.

El metge geriatra Bernardo López considera que s’haurien de potenciar els Centres de Dia com a recurs per combinar l’estimulació cognitiva i la relació amb d’altres persones amb el mateniment de l’autonomia que suposa poder viure a casa seva.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella triplica el dispositiu de seguretat per les festes de Sant Joan

Tot i que no hi haurà celebració oficial, es preveu l'arribada de 12.000 passetgers entre els dies 23 i 24...

El matemàtic i exrector de la UIB, Llorenç Huguet, serà Fill Il·lustre de Ferreries

Es va doctorar en Informàtica per la UAB, mentre aconseguia la llicenciatura de Ciències Aplicades a la Informàtica i Gestió...

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

S'amplia la cabuda per taula a les terrasses de bars i restaurants fins a les 12 persones i es reobren...

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L'entitat considera "de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d'autodeterminació de les persones trans...