política

Tots els grups parlamentaris manco Vox donen suport al Dia de la Dona

Els ultraconservadors volen que es declari el 8-M com a "dia nacional de les víctimes del coronavirus"


Els grups parlamentaris de les Illes Balears han donat suport avui a la celebració del Dia de la Dona. Tots, excepte l’encapçalat per Jorge Campos. La diputada de Vox Idoia Ribas ha acusat l’esquerra de “polititzar i ideologitzar” el 8-M. “És una data manipulada i utilitzada com a arma en una guerra de sexes”, ha afegit Ribas. Vox ha demanat, a més, que es declari el 8-M com a “dia nacional de les víctimes del coronavirus” en record de l’esforç que han fet els ciutadans per tirar endavant, segons ha especificat la diputada.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem, Esperança Sans, ha lamentat que la dreta vulgui criminalitzar el moviment feminista i ha assegurat que el feminisme és la clau per a un nou model econòmic, social i cultural.

Feina conjunta a favor d’una igualtat real

Els grups parlamentaris han coincidit a dir que la pandèmia ha agreujat les escletxes entre els homes i les dones, sent aquestes les més perjudicades. Per això, fa falta, diuen, treballar de manera conjunta perquè la igualtat sigui real. Però així com la pandèmia ha accentuat el masclisme, no frenarà el feminisme, segons els socialistes. La portaveu adjunta del grup, Sílvia Cano, ha dit que cal continuar endavant “per lluitar pels drets aconseguits i aconseguir-ne de nous”.

Per altra banda, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha defensat la necessitat d’implementar polítiques públiques efectives capaces d’aconseguir la igualtat real entre homes i dones. Mesures que, segons el president del Partit Popular, Biel Company, han de fomentar la creació d’ocupació. “Només així podem donar les màximes garanties de llibertat a totes les persones, sense distinció de gènere”, ha destacat Company.

Per part seva, el grup parlamentari de Més per Mallorca ha defensat que ara més que mai és moment de donar impuls als lideratges femenins i feministes i, així, poder sortir d’una crisi com l’actual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Casado defensa el liberalisme contra el virus del populisme

El president del PP ha dit que "només amb les nostres idees" Espanya podrà sortir "d'aquests moments tan complexos en l'àmbit econòmic, social i sanitari"

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Marratxí s’uneixen en contra del parc fotovoltaic d’AENA

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd els demana que, si finalment no es fa el projecte, es comprometin a fer...