societat

Tots els nins de la part forana veuran passar els Reis, però sense aturar-se

Les colcades faran recorreguts més llargs i ses majestats duran guants i mascaretes


Els pobles de la part forana de Mallorca enllesteixen els preparatius per veure arribar els Reis. Cap poble quedarà sense colcada, però la Covid-19 farà que ses majestats i els patges arribin amb guants i mascaretes. Els recorreguts que faran els Reis serà més llarg en la majoria de municipis, i passaran per tots els carrers. Així, tots els nins els podran veure passar de damunt el portal o guaitant per la finestra o balcó.

“Tots els pobles han organitzats les colcades amb la idea és que els nins no s’hi acostin,i que la gent no s’acumuli a cap part del recorregut”, explica Antoni Salas, president de la FELIB. “En el cas de Costitx, hi ha qualque carrer estret per on la carrossa no pot passar. Només en aquest cas les famílies es podran acostar als Reis, però ho hauran de fer des d’un cap de cantó, i sense moure-se’n. Per a la població dispersa, que viu a fora vila, s’han condicionat una sèrie de punts on poder veure passar els Reis sense provocar aglomeracions”, explica Salas, qui també és batle de Costitx.

A Consell, la colcada s’ha organitzat amb aquest mateix criteri. “Els nins els veuran passar per davant ca seva, i demanam a pares i infants que no els intentin tocar ni s’hi acostin”, diu Andreu Isern, batle d’aquest poble del Raiguer.

Allò cert és que el més petits viuen aliens a la pandèmia, i com cada any esperen que els Reis arribin ben carregats. “Jo he demanat un moneieta de jugueta que fa pets”, diu Martí, un nin costitxer que assegura que, a damunt la finestra, hi deixarà una poma, un pastanegó i una galleta amb sobrassada per als camells.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les completes de Sant Antoni a Artà, sense públic

Només setze persones han assistit a l'interior de l'església

Les completes a Sa Pobla, a porta tancada

Les restriccions han obligat a suspendre les festes

Menorca assoleix el rècord de contagis: 50 nous positius en 24 hores

Des d'aquest dissabte, les trobades a l'interior i l'exterior són d'un màxim de 6 persones i de 2 nuclis familiars