societat

Tots els residents del geriàtric de Ciutadella i 11 professionals, en quarantena pel positiu d’una treballadora

La batlessa demana que es faci la prova a interns i treballadors

Tots+els+residents+del+geri%C3%A0tric+de+Ciutadella+i+11+professionals%2C+en+quarantena+pel+positiu+d%27una+treballadora

A Menorca, s’ha confirmat aquest dijous el primer positiu per coronavirus a la Residència Geriàtrica de Ciutadella, la segona a l’illa que se’n veu afectada. Es tracta d’una treballadora  del centre

Des del primer moment se n’han aïllat els residents i els treballadors amb qui ha estat en contacte. L’Àrea de Salut de Menorca diu que encara no se’ls farà la prova, perquè són asimptomàtics. Explica que no es poden fer, de fet, proves a persones asimptomàtiques fins que no ha passat una setmana del contacte, ja que si es fa abans, els resultats no serien prou fiables.

Segons ha pogut saber IB3, les proves es farien dilluns, tot i que l’Àrea de Salut encara no ho ha confirmat. La batlessa Joana Gomila demana que no s’exclogui del test als treballadors. De fet, s’ha recorregut a una borsa de treball municipal per substituir els que ara estan aïllats.

De  tota manera, i a diferència del brot que hi va haver al Geriàtric des Mercadal (on per cert aquest dijous dematí s’han començat a fer les proves a la vintena de professionals que hi fan feina), en aquest primer positiu de la Residència de Ciutadella és té perfectament controlat l’origen del brot: Salut diu que es sap quines varen ser les persones i quin dia varen tenir contacte amb la treballadora que ha donat positiu.

La mateixa treballadora, que té dolències lleus, es va auto-confinar des que va tenir el primer símptoma. Com també estan aïllats els residents que hi van tenir contacte, a més d’onze professionals.

En aquest cas, el brot s’originà després que un malalt que estava ingressat a la Clínica Juaneda, que comparteix edifici i alguns serveis amb el Geriàtric de Ciutadella, presentàs símptomes de coronavirus i donàs positiu.

Segons ha pogut saber IB3, quan es va detectar, es va fer la prova a la trentena de treballadors de la clínica que hi fan feina (com a sanitaris que són). Tots van donar negatiu, excepte el cas positiu.

Però al geriàtric, mentre no es facin les proves a interns i treballadors, es desconeix si hi ha cap més infectat.

Pel que fa a les dades globals d’aquest dijous, hi ha acumulats 66 casos detectats a Menorca, els mateixos que ahir dimecres. A la tercera víctima mortal, una dóna que, com va avançar IB3 ahir, va morir a l’Hospital s’hi han d’afegir 18 ingressats al Mateu Orfila, 10 a la UCI (un més que ahir), mentre que 33 casos estan aïllats a casa (un manco que ahir) i les altes continuen essent 12. El total de professionals sanitaris que han donat positiu són 14, també el mateix nombre que ahir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les discoteques no podran obrir a la fase 3

La decisió del govern central ha sorprès al sector, que assegura que estan preparats per obrir complint les condicions sanitàries necessàries

El Govern estudia com adaptar la renda social garantida

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, assegura que l'ajuda autonòmica serà compatible amb l'ingrés mínim vital del Govern central

Tranquil·litat el primer dissabte de platja a Calvià

L'Ajuntament posa el focus en les platges petites per controlar l'aforament

El 70% dels contagis de COVID-19 detectats a les Balears aquest mes són asimptomàtics

El mes passat, els asimptomàtics suposaven només un 19 per cent dels nous contagis