X

Tots pendents del Grand Slam número 21 de Rafel Nadal

Si el manacorí s'imposa a Melbourne, serà el tennista masculí amb més 'majors' de la història

29/01/2022

Tots pendents del Grand Slam número 21 de Rafel Nadal

El 2009 Rafel Nadal aixecava el seu primer títol de l’Obert d’Austràlia. Era la primera vegada que arribava a la final. Nadal, número 1, es va imposar a Roger Federer, número 2, en una final a cinc sets que va durar 4 hores i 23 minuts d’espectacle.

Des de llavors, quatre finals més, i quatre derrotes. Al 2012, davant Novak Djokovic. Al 2014, davant Stanislas Wawrinka. Al 2017 davant Roger Federer. I al 2019, novament davant Novak Djokovic.

Ara, 13 anys després de la primera final -i de la primera i única victòria-, Rafel Nadal té una nova oportunitat de guanyar l’Obert d’Austràlia. “Si no puc jugar al meu màxim nivell, simplement no tendré l’oportunitat de guanyar”, va explicar Nadal sobre el seu rival i, a priori, favorit a la final Daniil Medvedev.

Nadal havia arribat a Austràlia amb les expectatives més baixes que altres anys a conseqüència dels sis mesos d’inactivitat pels seus problemes al peu esquerre, així com pel seu positiu per covid-19 que li va fer qüestionar-se encara més la seva gira al país oceànic. “Fa poc temps semblava que no hi hauria una altra oportunitat”, va revelar en al·lusió als dubtes generats després de sotmetre’s a una cirurgia per a cercar una nova solució a la seva lesió crònica en l’escafoides.

Si guanya l’Obert d’Austràlia, Nadal es convertiria en el segon tennista que ha guanyat tots els Grand Slams, almanco, dues vegades. Però sobretot, es convertiria en el primer tennista de la història a superar la barrera dels 20 ‘major’, compartida actualment amb el suís Roger Federer i el serbi Novak Djokovic.

29/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris