menorca

Tramiten a Menorca més del doble d’hotels rurals que els que s’hi han construït en 23 anys

Arquitectes i promotors alerten que, si continúa aquesta tendència, es pot arribar a saturar l'oferta


Allau de projectes turístics al camp de Menorca. Només a Ciutadella es projecten més del doble d’hotels dels que s’han construït a l’illa en els darrers 23 anys. L’oferta creixerà tant en poc temps que els arquitectes i els mateixos empresaris d’establiments rurals avisen: es pot arribar a la saturació.

Es multiplica l’interès per obrir allotjaments turístics al camp de Menorca. Actualment hi ha 6 hotels rurals i 33 agroturismes a l’illa, que representen prop d’un milenar de places…però la vintena de projectes en tramitació, la majoria a Ciutadella, incrementen significativament l’oferta. Una tendència que, des de fa 3 anys, va a l’alça… i els experts preveuen que el mercat, fins i tot, pugui patir una saturació.

El nou escenari causat per la pandèmia és vist també com un al·licient més per aquesta classe d’oferta enfront dels grans establiments turístics. Els allotjaments al camp garanteixen espais més amplis, menys massificats i a l’aire lliure.

El contrapunt són els hotels tradicionals, de costa. Fins a 5 se n’han construït o estan a punt d’acabar-se a les urbanitzacions. Un exemple és aquest de Sant Lluís, un establiment de 4 estrelles i 128 habitacions. Una empresa l’acaba d’adquirir per prop de 20 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

2.146 casos de Covid i 33 persones mortes en el primer any de pandèmia a Menorca

Josep Borràs, primer malalt de Covid a Menorca: "La malaltia m'ha ensenyat que no és tan difícil morir"

Misericòrdia Sugrañes, reescollida presidenta del PP de Menorca

Biel Company reacciona a les expropiacions de pisos i critica les "polítiques boliviarianes i d'extrema esquerra comunista" de Francina Armengol

El talent i la contundència del Barça allunyen l’Hestia Menorca del liderat

L'equip d'Oriol Pagès oposa defenses alternatives i els triples de Corbacho davant un filial blaugrana superior; Víctor Moreno, amb 16...