X

Tramiten a Menorca més del doble d’hotels rurals que els que s’hi han construït en 23 anys

Arquitectes i promotors alerten que, si continúa aquesta tendència, es pot arribar a saturar l'oferta

22/02/2021

Tramiten a Menorca més del doble d’hotels rurals que els que s’hi han construït en 23 anys

Allau de projectes turístics al camp de Menorca. Només a Ciutadella es projecten més del doble d’hotels dels que s’han construït a l’illa en els darrers 23 anys. L’oferta creixerà tant en poc temps que els arquitectes i els mateixos empresaris d’establiments rurals avisen: es pot arribar a la saturació.

Es multiplica l’interès per obrir allotjaments turístics al camp de Menorca. Actualment hi ha 6 hotels rurals i 33 agroturismes a l’illa, que representen prop d’un milenar de places…però la vintena de projectes en tramitació, la majoria a Ciutadella, incrementen significativament l’oferta. Una tendència que, des de fa 3 anys, va a l’alça… i els experts preveuen que el mercat, fins i tot, pugui patir una saturació.

El nou escenari causat per la pandèmia és vist també com un al·licient més per aquesta classe d’oferta enfront dels grans establiments turístics. Els allotjaments al camp garanteixen espais més amplis, menys massificats i a l’aire lliure.

El contrapunt són els hotels tradicionals, de costa. Fins a 5 se n’han construït o estan a punt d’acabar-se a les urbanitzacions. Un exemple és aquest de Sant Lluís, un establiment de 4 estrelles i 128 habitacions. Una empresa l’acaba d’adquirir per prop de 20 milions d’euros.

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris