societat

Tranquil·litat el primer dissabte de platja a Calvià

L'Ajuntament posa el focus en les platges petites per controlar l'aforament

Tranquil%C2%B7litat+el+primer+dissabte+de+platja+a+Calvi%C3%A0

Primer dissabte de platja tranquil i plàcid a Calvià. Això sí, amb més afluència que entre setmana. El municipi té més de 50 kilòmetres de costa i 33 platges, tot un repte per garantir-hi les normes de seguretat. Per això, l’Ajuntament ha reforçat el dispositiu de vigilància: informadors i socorristes recorren les platges del municipi recordant les normes bàsiques: s’han de deixar lliures els primers 10 metres de platja i mantenir la distància física de seguretat. El director general de Turisme i Litoral de Calvià, Xavier Pascuet, explica un dels reptes del consistori: posar el foucs en les platges petites. “A les platges grans es troba espai, però les petites corren més risc de massificar-se”, afegeix.

Ha estat el cas d’Illetes. Passaven poc més de les 11 del matí d’aquest dissabte quan la Policia Local ha precintat l’accés a la cala per primera vegada des que es pot visitar. El motiu és que s’ha completat la capacitat permesa. Els socorristes asseguren que ha estat difícil controlar l’aforament i que, per tant, s’ha hagut de limitar l’entrada a la cala.

La d’Illetes ha estat l’excepció del matí. Poca gent a Costa d’en Blanes, vorera de mar sense tovalloles i amb infants. Calma també a la platja de Magaluf: més d’un kilòmetre i mig d’arena que, avui, ha estat només per als residents, que ja tenien ganes de retrobar-se amb la mar.

Els cartells a l’entrada de les platges recorden les normes bàsiques de seguretat. Segons detallen els socorristes, el més difícil per la gent és recordar que no podem practicar esports en grup i que s’ha de mantenir la primera línia de platja lliure. Amb tot, asseguren que la majoria de gent té les normes clares i les respecta.

Des de l’Ajuntament de Calvià recorden que, si ens trobem la platja plena, cal cercar-ne una altra.  Apel·len a la responsabilitat individual per garantir la distància de seguretat i que tothom pugui gaudir de la mar.


La baixa afluència de banyistes afavoreix el compliment de la distància física a la Platja de Muro

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Troben sis cossos a Son Coletes, durant les tasques d’exhumació

Han aparegut amb roba i objectes de procedència militar, el que confirmaria que es tracta de milicians

117 contagis i 62 casos actius més en 24 hores a les Illes

En total, a la comunitat hi ha 657 casos de COVID-19 actius. Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat,...