societat

Tranquil·litat el primer dissabte de platja a Calvià

L'Ajuntament posa el focus en les platges petites per controlar l'aforament

Tranquil%C2%B7litat+el+primer+dissabte+de+platja+a+Calvi%C3%A0

Primer dissabte de platja tranquil i plàcid a Calvià. Això sí, amb més afluència que entre setmana. El municipi té més de 50 kilòmetres de costa i 33 platges, tot un repte per garantir-hi les normes de seguretat. Per això, l’Ajuntament ha reforçat el dispositiu de vigilància: informadors i socorristes recorren les platges del municipi recordant les normes bàsiques: s’han de deixar lliures els primers 10 metres de platja i mantenir la distància física de seguretat. El director general de Turisme i Litoral de Calvià, Xavier Pascuet, explica un dels reptes del consistori: posar el foucs en les platges petites. “A les platges grans es troba espai, però les petites corren més risc de massificar-se”, afegeix.

Ha estat el cas d’Illetes. Passaven poc més de les 11 del matí d’aquest dissabte quan la Policia Local ha precintat l’accés a la cala per primera vegada des que es pot visitar. El motiu és que s’ha completat la capacitat permesa. Els socorristes asseguren que ha estat difícil controlar l’aforament i que, per tant, s’ha hagut de limitar l’entrada a la cala.

La d’Illetes ha estat l’excepció del matí. Poca gent a Costa d’en Blanes, vorera de mar sense tovalloles i amb infants. Calma també a la platja de Magaluf: més d’un kilòmetre i mig d’arena que, avui, ha estat només per als residents, que ja tenien ganes de retrobar-se amb la mar.

Els cartells a l’entrada de les platges recorden les normes bàsiques de seguretat. Segons detallen els socorristes, el més difícil per la gent és recordar que no podem practicar esports en grup i que s’ha de mantenir la primera línia de platja lliure. Amb tot, asseguren que la majoria de gent té les normes clares i les respecta.

Des de l’Ajuntament de Calvià recorden que, si ens trobem la platja plena, cal cercar-ne una altra.  Apel·len a la responsabilitat individual per garantir la distància de seguretat i que tothom pugui gaudir de la mar.


La baixa afluència de banyistes afavoreix el compliment de la distància física a la Platja de Muro

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars