menorca

Trasmed acusa l’Autoritat Portuària de beneficiar un vaixell de Baleària per atracar al port d’Alcúdia

La naviliera de Grimaldi assegura que s'ha vist obligada a fondejar a la badia quan el seu vaixell arribava amb l'horari previst mentre el de Baleària ho feia amb retard


La naviliera del Grup Grimaldi Trasmed ha acusat aquest dimarts a l’Autoritat Portuària de Balears (APB) de “tracte discriminatori” per haver obligat un vaixell seu a romandre fondejat en la badia d’Alcúdia perquè entrés un altre vaixell, de la companyia Baleària, que arribava amb retard. L’APB ha assegurat que aquesta situació s’ha degut per un problema en l’operativa de terra. Trasmed ha anunciat que prepara una denúncia davant les Autoritats corresponents de la Competència i de la Marina Mercant.

Segons ha informat Trasmed a través d’un comunicat, el seu vaixell afectat ha estat el ‘Volcà del Teide’, que cobreix la ruta Maó – Alcúdia – Barcelona, i que complia amb el seu horari programat. La naviliera sosté que l’altre ferri, de Baleària (el ‘Nàpols’) havia sortit amb una hora de retard des de Ciutadella. Segons Trasmed, quan el ‘Volcà del Teide’ arribava al port a les 13.15 hores, amb autorització per a atracar, ha rebut una contraordre per part del port d’Alcúdia en què li indicaven que no podien atracar perquè en el seu lloc i en el seu horari assignat anava a fer-ho el de l’altra naviliera.

L’APB ha justificat aquesta situació perquè hi hagut un problema en l’operativa de terra en l’únic moll. Segons l’Autoritat Portuària, la contraordre es devia perquè els vehicles del vaixell retardat de Baleària ja estaven a punt per embarcar en el moll. Per la qual cosa, tot i venir amb el seu horari previst, s’ha demanat al vaixell de Trasmed que esperés fondejat a la badia. Una situació que, segons fonts, va passar de manera semblant fa unes setmanes però el vaixell que va quedar fondejat en aquell cas va ser el de Baleària.

No obstant, Trasmed ha criticat que “aquesta decisió ha estat contrària als horaris establerts i greument perjudicial per a Trasmed així com per als seus passatgers i clients que han patit les conseqüències d’una decisió que cal entendre discriminatòria”, han protestat des de l’empresa, assenyalant que han acumulat retard en la connexió amb Barcelona a conseqüència dels fets.

Tanmateix, des de l’APB han afirmat que les dues companyies operen en un únic moll al port d’Alcúdia i coincideixen moltes vegades pels seus horaris, que són molt ajustats. Per aquest motiu, es treballa en un projecte d’habilitar-hi un altre moll.

En total, del vaixell de Trasmed s’han vist afectats 61 passatgers (set dels quals es queden a Alcúdia i els altres 54 amb destinació a Barcelona), 25 conductors i 55 camions (tres d’ells amb destinació a Alcúdia i els 52 restants a Barcelona).

Baleària ha reconegut que el seu vaixell ‘Nàpols’ ha sortit en retard del port de Ciutadella per condicions meteorològiques adverses.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El judici contra el metge ‘voyeur’ de l’hospital de Menorca es retarda al 13 i 14 de juliol

Les parts no han assolit aquest matí un acord de conformitat, el que manté la petició de 29 anys de...

Els tríops cancriformes desperten a les basses de Menorca

Els ous d'aquests crustacis prehistòrics poden esperar llargues sequeres i només eclosionen quan hi ha prou aigua per sobreviure

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport