X

Treball llança una campanya per regularitzar a empleades de la llar amb contracte a temps parcial

La campanya de 2021, centrada en els contractes a jornada completa, va aconseguir transformar 2.351 contractes temporals en indefinits

31/01/2022

Treball llança una campanya per regularitzar a empleades de la llar amb contracte a temps parcial

Inspecció de Treball i Seguretat Social ha iniciat un nou pla d’actuació per regularitzar salaris i cotitzacions a la Seguretat Social de les empleades de la llar, posant el focus en aquesta ocasió en aquelles contractades a temps parcial.

Segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Treball i Economia Social, aquesta nova campanya s’ha iniciat amb un enviament massiu de cartes dirigides als ocupadors, a les quals se’ls ofereix assistència tècnica i informació per a procedir a la regularització dels salaris que es trobin per sota del salari mínim interprofessional (SMI) i la corresponent regularització de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Campanya de l’any passat

La Inspecció va dur a terme l’any passat una campanya per  regularitzar a empleades de la llar amb contractes a jornada completa. Es van enviar un total de 45.019 comunicacions als ocupadors per a la regularització de 47.749 relacions laborals.

Segons Treball, una mica més del 82% dels ocupadors van regularitzar la situació laboral de les treballadores sense reduir la seva jornada i el 93,1% de les regularitzacions van comportar un increment de la retribució respecte a la declarada abans de la recepció de la carta.

En la campanya de 2021 es van aconseguir transformar 2.351 contractes temporals en indefinits, les bases de cotització es van incrementar fins a un total de 21,1 milions d’euros, i els salaris van pujar en conjunt en 83 milions d’euros.

Per a procedir a la regularització de salari i cotitzacions de les empleades de la llar, el titular de la llar familiar ha de comunicar a la Tresoreria General de la Seguretat Social el salari real, que en cap cas pot ser inferior al SMI, o la part proporcional corresponent a les hores treballades.

A la pàgina web de la Inspecció de Treball es troba tota la informació detallada sobre les diferents vies per a regularitzar els salaris i cotitzacions: tant a través del portal de la Tresoreria General de la Seguretat Social (IMPORTASS), com a través del Sistema RED (graduats socials, gestories i professionals autoritzats) o mitjançant de l’enviament d’un formulari al qual es pot accedir en un QR disponible en la pàgina web.

31/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris