societat

Els treballadors d’Emaya que han falsificat el títols de català podrien haver pagat fins a 600 euros

Es poden enfrontar a delictes de falsificació documental, frau i contra la bona fe contractual


El Partit Popular de Palma mostra la seva preocupació per la presumpta trama de falsificacions de titulacions entre els treballadors d’Emaya i en demana explicacions a l’equip de govern. Per la seva banda el batle de Palma, Antoni Noguera, defensa l’actuació de l’empresa municipal una vegada que s’han detectat les irregularitats i diu que el procés ha estat garant.

Fins a 600 euros per cada un dels títols falsificats de català és el que podrien haver pagat els sis aspirants a treballadors d’Emaya. Els encarregats de Recursos Humans de l’empresa s’assabentaren a final del mes d’octubre que hi havia documentació que no quadrava. Per això, demanaren a la Direcció general de Política Lingüística que certificàs l’autenticitat de quatre títols i d’un document d’equivalència i un d’homologació. La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, afirma que la falsificació de, per exemple, el document d’equivalència era molt evident i tenia moltes faltes d’ortografia.

A més d’aquests sis documents falsificats, Política Lingüística ja va detectar una altra falsificació en aquest cas a l’Ibsalut, al principi d’estiu. Ara Emaya ha obert expedient a quatre d’aquests treballadors i el Consell d’Aministració, que es reuneix la setmana que ve, n’haurà d’aprovar l’acomiadament. Tres aspirants més han quedat exclosos dels processos de selecció. Dels set aspirants a treballadors, un optava a una borsa de treball d’especialista electricista per pujar de categoria laboral i els altres sis a aconseguir una plaça fixa de peons. Tots estan adscrits al departament del cicle de l’aigua que gestiona el clavegueram i les depuradores de Palma. Emaya ha denunciat aquestes set persones davant la Fiscalia i es poden enfrontar a delictes com són falsificació documental, frau i contra la bona fe contractual. A més, ahir la Guàrdia Civil ja va visitar les oficines de l’empresa per demanar informació al departament de Recursos humans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

La gota freda deixa importants inundacions al Port d’Alcúdia, Platges de Muro i Alcúdia

A Mallorca, l'112 ha actuat a 80 incidències durant el dia d'avui {rela}Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres...

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren