societat

Els treballadors d’Emaya que han falsificat el títols de català podrien haver pagat fins a 600 euros

Es poden enfrontar a delictes de falsificació documental, frau i contra la bona fe contractual

Els+treballadors+d%27Emaya+que+han+falsificat+el+t%C3%ADtols+de+catal%C3%A0+podrien+haver+pagat+fins+a+600+euros

El Partit Popular de Palma mostra la seva preocupació per la presumpta trama de falsificacions de titulacions entre els treballadors d’Emaya i en demana explicacions a l’equip de govern. Per la seva banda el batle de Palma, Antoni Noguera, defensa l’actuació de l’empresa municipal una vegada que s’han detectat les irregularitats i diu que el procés ha estat garant.

Fins a 600 euros per cada un dels títols falsificats de català és el que podrien haver pagat els sis aspirants a treballadors d’Emaya. Els encarregats de Recursos Humans de l’empresa s’assabentaren a final del mes d’octubre que hi havia documentació que no quadrava. Per això, demanaren a la Direcció general de Política Lingüística que certificàs l’autenticitat de quatre títols i d’un document d’equivalència i un d’homologació. La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, afirma que la falsificació de, per exemple, el document d’equivalència era molt evident i tenia moltes faltes d’ortografia.

A més d’aquests sis documents falsificats, Política Lingüística ja va detectar una altra falsificació en aquest cas a l’Ibsalut, al principi d’estiu. Ara Emaya ha obert expedient a quatre d’aquests treballadors i el Consell d’Aministració, que es reuneix la setmana que ve, n’haurà d’aprovar l’acomiadament. Tres aspirants més han quedat exclosos dels processos de selecció. Dels set aspirants a treballadors, un optava a una borsa de treball d’especialista electricista per pujar de categoria laboral i els altres sis a aconseguir una plaça fixa de peons. Tots estan adscrits al departament del cicle de l’aigua que gestiona el clavegueram i les depuradores de Palma. Emaya ha denunciat aquestes set persones davant la Fiscalia i es poden enfrontar a delictes com són falsificació documental, frau i contra la bona fe contractual. A més, ahir la Guàrdia Civil ja va visitar les oficines de l’empresa per demanar informació al departament de Recursos humans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Salut acaba el cribratge a Ciutadella amb 1 sol positiu de 915 proves realitzades

Atribueix el resultat a que el test era voluntari i que l'ha fet la població més conscienciada i no la...

Els estudiants afectats per l’error informàtic que els ha deixat sense plaça a FP reclamen una solució

Un altre miler d'alumnes de les Illes també s'han quedat fora perquè la demanda a cicles formatius ha duplicat l'oferta

L’ex defensor del pacient de Balears reivindica més recursos per a l’atenció primària

Miquel Gascón destaca que s'han incrementat les queixes d'usuaris al final de l'estat d'alarma