societat

Treballadors interins protesten davant el TSJIB per acabar amb “l’abús de temporalitat”

Aniversari de la sentència europea assenyalant què les administracions espanyoles havien de ser sancionades "perquè no es pot consentir la desproporcionada taxa de temporalidad existent".


La Coordinadora estatal de Personal Públic Temporal, la Coordinadora d’Interins i Temporals de Balears i el sindicat USO s’han concentrar aquest divendres davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per protestar per “l’abús de la temporalitat” a l’ Administració.

Principalment, reclamen la paralització immediata dels “falsos precesos d’estabilitazació”, segons la Coordinadora d’Interins i Temporals de Balears; la suspensió de qualsevol cessament o acomiadament d’interins fins que es regularitzi la situació; o l’estabilització efectiva de tot el personal públic en abús de temporalitat.

S’entén per abús de temporalitat aquells que encadenen diversos anys amb contractes temporals, sense que se’ls hagi consolidat el lloc; contractes que en moltes vegades superen fins i tot els 10 anys.

També demanen obrir diàleg amb el Govern i col·lectius sindicals i civils per cercar un nou acord realment útil per a la millora de l’ocupació pública; així com una taxa de reposició real del 100% “com única via per a crear ocupació pública estable i de qualitat”.

La protesta s’ha fet coincidir amb l’aniversari de la sentència en la que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es va pronunciar sobre aquest abús a les administracions públiques d’Espanya, assenyalant què “aquestes administracions han de ser sancionades perquè no es pot consentir la desproporcionada taxa de temporalidad existent”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El nunci del Papa a Espanya participa a Menorca de la pregària a la Mare de Déu del Toro

El representant del cap de l'església catòlica també serà present a la Pasqua del Malalt

Cinc cuiners competeixen pel títol de Jove Xef Menorquí

El guanyador representarà Menorca al concurs europeu de caps de cuina que se celebrarà a Portugal al novembre

El TSJIB afirma que les mesures del Govern estan justificades

La sala afirma que no hi ha drets absoluts, sinó que tots poden ser limitats i que això no suposa vulnerar-los

El 100% de la població major de 80 anys de les Illes ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Les persones d'entre 55 i 59 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns dia 10 al portal...