societat

Treballadors interins protesten davant el TSJIB per acabar amb “l’abús de temporalitat”

Aniversari de la sentència europea assenyalant què les administracions espanyoles havien de ser sancionades "perquè no es pot consentir la desproporcionada taxa de temporalidad existent".


La Coordinadora estatal de Personal Públic Temporal, la Coordinadora d’Interins i Temporals de Balears i el sindicat USO s’han concentrar aquest divendres davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per protestar per “l’abús de la temporalitat” a l’ Administració.

Principalment, reclamen la paralització immediata dels “falsos precesos d’estabilitazació”, segons la Coordinadora d’Interins i Temporals de Balears; la suspensió de qualsevol cessament o acomiadament d’interins fins que es regularitzi la situació; o l’estabilització efectiva de tot el personal públic en abús de temporalitat.

S’entén per abús de temporalitat aquells que encadenen diversos anys amb contractes temporals, sense que se’ls hagi consolidat el lloc; contractes que en moltes vegades superen fins i tot els 10 anys.

També demanen obrir diàleg amb el Govern i col·lectius sindicals i civils per cercar un nou acord realment útil per a la millora de l’ocupació pública; així com una taxa de reposició real del 100% “com única via per a crear ocupació pública estable i de qualitat”.

La protesta s’ha fet coincidir amb l’aniversari de la sentència en la que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es va pronunciar sobre aquest abús a les administracions públiques d’Espanya, assenyalant què “aquestes administracions han de ser sancionades perquè no es pot consentir la desproporcionada taxa de temporalidad existent”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La suspensió dels vols de Jet2 fa perdre més de 43 mil places turístiques a Menorca

Tot i que és la primera aerolínia que pren aquesta decisió, la patronal hotelera avisa que la resta de turoperadors...

Troben una balena nedant en aigües de Menorca

Aquest rorqual és la segona balena més gran que existeix

3.600 dosis de Janssen no arribaran a Balears després d’aturar la inoculació del vaccí als EUA

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dimarts horabaixa que Espanya no rebrà les dosis previstes de la vacuna Janssen....

82 nous casos de covid a Balears i una nova defunció

Ara mateix hi ha 1.258 persones que estan passant la malaltia, són 32 casos actius més que ahir