X

Nou concert de Sopa de Cabra a Mallorca el pròxim juliol

Gerard Quintana presentarà a Eivissa el seu darrer llibre 'L'home que va viure dues vegades', premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull d'enguany, el pròxim 7 de maig

27/04/2021

Nou concert de Sopa de Cabra a Mallorca el pròxim juliol

El mític “Si et quedes amb mi” tornarà a reunir els Sopa de Cabra en un directe a Mallorca previsiblement el pròxim juliol, 30 anys després de “Ben endins “, el disc més venut de la història del rock en català. El grup actuarà a l’illa després de dos anys sense fer-ho ja que l’any passat es va suspendre el concert programat a Inca del cinquè memorial de Miquel Albero Maestre.

Així ho ha avançat a IB3 Ràdio, el cantant de la banda catalana, Gerard Quintana, amb qui hem parlat del seu darrer llibre “L’home que va viure dues vegades“.

L’artista de Girona presentarà aquesta història d’amor, somnis i segones oportunitats –premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull d’enguany- a Eivissa el pròxim 7 de maig. No debades, Eivissa té un pes important en aquesta novel·la ja que itinera per diferents punts geogràfics de l’illa que alhora són indrets viscuts i  estimats per Quintana. L’artista resideix  bona part de l’any a la Pitiüsa del Nord amb la seva parella i els seus fills.

Aquest segon llibre per a Quintana presenta una estructura circular, en el sentit que comença i acaba a Eivissa, on succeeix una tragèdia tot just en començar la novel·la: un ofegament mortal.
Fa onze anys, la parella i els dos fills de l’artista van estar a punt de morir ofegats a la costa eivissenca. Aquest episodi “d’impacte emocional”per a Quintana -segons reconeix- l’ha inspirat en el primer capítol. De llavors ençà, ” la meva parella m’ha fet reflexionar sobre aquell moment, em diu…i si haguéssim mort?”, explica Quintana.

La mirada particular de Quintana sobre les dualitats i la fràgil línia entre els pols oposats com els somnis i la realitat, impregna “l’home que va viure dues vegades” . Per a l’autor, la vida i la mort no estan separades i “les vivim, cada dia”. Assegura que el protagonista del títol, Salvador Martí, té molt d’ell mateix.

Quintana explica que mai no abandona la música i que, de fet, els seus llibres “tenen moltes referències musicals”. El músic i escriptor ens ha avançat que ja escriu el que serà el seu tercer llibre. Afegeix que el tema central posa el focus en la “identitat, no només la col·lectiva, sinó sobretot, la personal, com la construïm”, conclou Quintana.

En paral·lel a aquest treball, Quintana també ens ha confirmat que prepara una autobiografia que aviat veurà la llum. I és que el també president de l’Acadèmia Catalana de la Música somiava ser escriptor des de ben petit.

27/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris