espanya

Trenta-quatre detencions en la cinquena nit d’aldarulls a Catalunya

Un a Lleida, dos a Tarragona i trenta-u a Barcelona


Dissabte a vespre a Barcelona. Comença una nova nit de prostestes per l’empresonament de Pablo Hasel. Ho fan de manera cívica. Fins que passa una hora, tal com ha succeït al llarg de les quatre nits anteriors. Els contenidors comencen a calar-se foc, es comencen a veure els primers vidres romputs i la tensió augmenta entre els agents i els manifestants. Aquesta cinquena nit d’aldarulls ha finalitzat amb 34 detencions, la xifra més alta de tota la setmana. Un a Lleida, dos a Tarragona i 31 a Barcelona. A Granada, també ha estat la cinquena jornada i ha acabat amb un detingut per calar foc mobiliari públic.

Una situació molt diferent viscuda a Madrid anit passada. És la primera vegada que no ha estat necessària la intervenció policial. Els manifestants, a diferència dels altres dies, s’han concentrat de manera pacífica i sense incidents. Tot i això, no estava autoritzada per la Delegació del Govern. Es va organitzar a través de les xarxes socials.

El mateix va ocórrer a Palma. Sense comunicació oficial, ARRAN convocà a través de les xarxes socials els manifestants. Des de Pere Garau, unes 150 persones recorregueren alguns dels carrers més coneguts de la ciutat. Tots, amb civisme i mantenint les mesures de seguretat. La majoria dels assistents era gent molt jove. Alguns menors d’edat.

Per demà dilluns, 22 de febrer, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha convocat una nova concentració de protesta a Son Lledó, a la Uibé, a les 12 del migdia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Comunitats Autònomes comencen la desescalada

Catalunya obri des d'avui els comerços de més de 400 metres quadrats amb una cabuda del 30% i a València també és el primer dia d'obertura de les terrasses

Urdangarin ingressa a la presó de Zaballa en règim de tercer grau

El gendre del rei Felip haurà de sotmetre's a un programa de reinserció per a condemnats per delictes econòmics