X

Tres drons supervisaran distraccions al volant a les carreteres balears

Quant a la velocitat, que els drons no poden vigilar, la DGT també té en marxa una campanya especial fins a diumenge i aquests dies s'incrementaran els controls

12/07/2021

Tres drons supervisaran distraccions al volant a les carreteres balears

Redacció

Aviat, la Direcció General de Trànsit patrullarà amb drons les carreteres de l’Estat, tres d’aquests aparells sobrevolaran les vies de les Balears.

Les infraccions que més es controlaran des de l’aire tendran a veure amb la protecció als usuaris més vulnerables: ciclistes, vianants o conductors de motocicletes; la supervisió de les distraccions, com l’ús del mòbil al volant; el bon ús del cinturó i dels sistemes de retenció infantil, així com de les prioritats de pas. En cas que hi hagi una patrulla disponible a la zona, podrà detenir l’infractor i multar-lo.

Els drons són capaços de volar a 120 metres d’alçada i de moure’s a 80 quilòmetres l’hora dins un radi d’1 quilòmetre. Van equipats amb càmeres d’alta definició per captar els detalls.

Quant a la velocitat, que els drons no poden vigilar, la DGT té en marxa una campanya especial fins a diumenge i aquests dies s’incrementaran els controls. Lesionats medul·lars i grans discapacitats físics, que han patit accidents, seran als punts de control per conscienciar els conductors.

12/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris