societat

Tres drons vigilaran aquest estiu les carreteres balears

La DGT controlarà el trànsit en trams d'elevat risc d'accidents i freqüentats per usuaris vulnerables


La Direcció General de Trànsit (DGT) ha distribuït a tot l’Estat un total de 39 drons de vigilància. Tres d’aquests han estat destinats a Balears. On no arriben és a Euskadi i Catalunya, territoris amb les competències de trànsit transferides. L’objectiu d’aquesta campanya és detectar les conductes temeràries dels conductors i, especialment, controlar el trànsit en trams d’elevat risc d’accidents i en les carreteres amb un major trànsit d’usuaris vulnerables, és a dir, ciclistes, motoristes i vianants.

Els drons també seran útils per monitoritzar i reforçar la regulació d’operacions i esdeveniments especials en què es concentra una gran afluència de trànsit, per missions ordinàries de regulació complementàries al control dut a terme per part dels helicòpters i per localitzar situacions d’emergència greus que afectin el comportament normal de la circulació i seguretat del usuaris a les vies.

Els quatre models de dron elegits operen a una altura de 120 metres i a una velocitat màxima de 80 km/h, disposant d’una autonomia de fins a 40 minuts. Encara que el rang d’acció dels drons de la DGT pot arribar als 10 quilòmetres, de moment la Unitat de Mitjans Aeris manté les línies de visualització entre un i dos quilòmetres. Aquesta nova mesura garanteix la continuïtat d’Espanya com a país pioner, des del 2019, en la incorporació de drons per controlar el trànsit i detectar possibles infraccions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...

Els sindicats sanitaris denuncien la manca de planificació de recursos humans per afrontar aquesta nova onada

Segons Satse algunes infermeres eventuals volen renunciar al que les queda dels seus contractes

13.000 adolescents d’entre 12 i 15 anys ja tenen cita per vacunar-se

A les Illes hi ha 48.600 menors en aquesta franja d'edat