X

Tres illenques, tres països, tres quarentenes

El cas de tres al·lotes que han viscut la quarantena a Israel, Egipte i la República Dominicana

19/06/2020

Tres illenques, tres països, tres quarentenes

Grafisme i infografia fet per David Crisol i Dani Canyellas.

La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat la normalitat de tots els països. A Egipte, per exemple, no han tingut un confinament total, però sí una restricció de la mobilitat a certes hores.
Una mesura lligada també a la festivitat del Ramadà. Una festa important al món àrab i que, enguany, ha estat totalment atípica.

A Israel, l’afectació del coronavirus ha estat menor que a Espanya, però així i tot, han estat confinats els mesos de març i abril. Míriam, a finals de febrer, ja va estar en quarantena, perquè havia estat de visita a Mallorca i el govern israelià va decretar que tot aquell que vingués d’Espanya s’havia de confinar 14 dies. Amb la flexibilització de les restriccions, l’ús de la mascareta, com aquí a Espanya, va passar a ser obligatòria. Tot i que l’executiu israelià va fer una passa enrere.

I com ho han viscut, per exemple, a la República Dominicana? Gina, eivissenca resident a Punta Cana, ens explica que ells han tingut una situació molt similar a la d’Espanya.
I, com aquí, una desescalada per fases.

El govern de Pedro Sánchez ja ha marcat en el calendari el dia 21 de juny l’obertura de fronteres amb els països de l’espai Schengen. Amparo, Míriam i Gina…encara hauran d’esperar un poc més per poder fer una visita a la seva terra.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT