X

Tres instituts de Menorca aborden l’augment dels trastorns de la conducta alimentària

Vanessa Anaya, una infermera que va tenir anorèxia, fa xerrades a l'IES Biel Martí, l'IES Cap de Llevant i l'IES Josep Maria Quadrado

30/11/2023

Tres instituts de Menorca aborden l’augment dels trastorns de la conducta alimentària

L’institut Biel Martí és un dels tres centres de Menorca on Vanesa Anaya, una infermera que va patir anorèxia, fa xerrades sobre trastorns de la conducta alimentària. Explica als alumnes les causes que poden desencadenar els TCA i els perills i la influència que ara també tenen les xarxes socials.

Recalca als estudiants que el que veuen a Internet no sempre és real i que no s’han de comparar. El servei d’orientació educativa de l’IES Biel Martí explica que, només en aquest centre, hi ha almenys vuit alumnes amb aquest diagnòstic ara mateix.

Els falsos cànons de bellesa i la pressió social pot recaure sobre tothom, qualsevol pot patir aquest tipus de trastorns. Els especialistes també destaquen la importància dels menjars amb família i que a casa no es facin comentaris ni comparacions sobre el cos. L’activitat té el suport de la Conselleria d’Educació i el Consell de Menorca.

Anaya considera que a Menorca falten recursos assistencials. No hi existeix un hospital de dia. Actualment, davant els casos greus, han de sortir de l’illa, i això els obliga a rompre el cercle familiar.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris