X

Tres mesos de presó i multa de 120 euros per agredir un metge a Son Espases

La mateixa sentència del jutjat de Palma estima la suspensió de la pena de presó per a l'home amb sotmetiment a control judicial

07/12/2021

Tres mesos de presó i multa de 120 euros per agredir un metge a Son Espases

Un professional sanitari durant un descans. /EFE

El Jutjat penal número 6 de Palma ha condemnat a tres mesos i deu dies de presó i al pagament de 120 euros de multa per les lesions a un pacient que l’any passat va agredir a un metge d’Urgències a l’Hospital Universitari Son Espases. Com a autor d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat, l’agressor haurà de pagar 120 euros de multa pel delicte lesionis i haurà d’indemnitzar a la víctima amb altres 120 euros en concepte de responsabilitat civil per les lesions que li va causar, ha informat aquest dimarts el Col·legi Oficial de Metges de Balears (Comib).

Els fets jutjats es remunten a setembre de 2020 en la zona d’Urgències de Son Espases, quan el pacient, descontent pel retard en el lliurament d’una analítica i alterat “per un brot psicòtic”, segons assenyala la sentència, va propinar un cop de puny ala cara a un sanitari que en aquest moment es trobava carregant material en una ambulància. Després de l’agressió, el metge afectat va posar els fets en coneixement dels serveis jurídics del Comib per a acollir-se al protocol d’agressions previst en aquests casos per la institució col·legial, organització que en aquell moment es va personar com a acusació particular en defensa del doctor a través dels seus serveis d’assessoria jurídica.

El Col·legi Oficial recorda en què, d’acord amb l’article 550 del Codi Penal a Espanya, agredir a un metge de la sanitat pública quan està treballant és considerat un delicte d’atemptat contra l’autoritat. La mateixa sentència del jutjat de Palma estima la suspensió de la pena de presó per a l’home, amb sotmetiment a control judicial a través de l’obligació de seguir tractament mèdic extern. Des del Comib sostenen que l’agressió a un professional de la medicina “trenca la confiança necessària per a garantir una assistència sanitària adequada” i incideixen en què l’entitat es personarà com a acusació particular “en totes les denúncies relacionades amb agressions, psíquiques o físiques” als metges de les illes en l’àmbit laboral.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris