X

Tres pagesos de Son Macià recuperen dues trencadores d’ametles dels anys 40

Les màquines de Sa Trencadora són de les poques que queden en funcionament a Mallorca

24/09/2022

Tres pagesos de Son Macià recuperen dues trencadores d’ametles dels anys 40

Redacció

Una caseta als afores de Son Macià (Manacor) guarda dues de les trencadores d’ametles en funcionament més antigues de les Illes Balears. Les màquines de Sa Trencadora tenen uns vuitanta anys i han estat recuperades per tres pagesos. Miquel Serra, responsable de Sa Trencadora, explica que el procès de reparació va ser senzill. «Hi ha un caire romàntic darrere la reparació. Ens va saber greu quan ens digueren que cremarien les màquines».

«Com és una feina que està en desús, la gent ho agreix molt», conta Serra. La restauració ha convertit les màquines en una de les poques trencadores tradicionals que funcionen a les Balears. Per això, pagesos de tot Mallorca i, fins i tot, d’altres illes, porten les seves ametles a Sa Trencadora.

Els responsables estan satisfets amb la demanda, però comenten que el futur del sector de l’ametla és incert. Temen que els pagesos abandonin la recollida de l’ametla per mor dels baixos preus i la decadència dels ametlers.

24/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Miquel Mascaró 25/09/2022

    Lo que han fet és d’admirar, i ho sabem bé perquè també n’hem restaurada una. Ara a Són Macià hi ha dues màquines a punt per trencar