societat

Tres papereres marines xuclaran cinc tones de residus l’any del port de Ciutadella

És un projecte pilot, pioner a les Illes i finançat pel Consell de Menorca arran d'una proposta dels alumnes de l'Institut de Ferreries

Tres+papereres+marines+xuclaran+cinc+tones+de+residus+l%27any+del+port+de+Ciutadella

Menorca fa una passa més, en la lluita contra els plàstics a la mar. Una partida de 96.000 euros dels pressupostos participatius del Consell s’ha destinat a comprar tres papereres marines per recollir fems del port de Ciutadella. Només en un dia poden absorbir fins a 20 quilos de residus.

El de Ciutadella serà el primer port públic de Balears que tindrà papereres marines. L’empresa Seabin, que ha desenvolupat aquesta màquina de succió de residus des de la superfície de la mar, n’ha instal·lat tres a punts estratègics. Calculen que les hauran de buidar dues vegades al dia. En total, cadascuna recollirà una tona i mitja de residus cada any. També microplàstics de fins a 2 mil·límetres i líquids contaminants.

És un projecte pilot que ha costat 96.000 euros procedents dels pressupostos participatius del Consell de Menorca. La idea va ser dels alumnes de l’institut de Ferreries, de fet, va ser la més votada de l’any 2018.

El projecte preveu també un recompte i l’anàlisi dels residus recollits, per poder reduir-los des del seu origen. Una tasca de conscienciació que el Consell ha posat en pràctica amb la campanya informativa “Més mar, més vida”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Claudia 05/02/2020

  Bona decició

 2. Carlos Salord Quetglas 05/02/2020

  Enhorabona a ports de les Illes Balears i al Consell Insular per aprovar la idea dels alumnes de l, institut Biel Martí de Ferreries, signar el conveni i posar aquestes papereres.
  Un estudi realitzat per l, associació Per La Mar Viva durant quatre mesos entre 2017 i 2018 i que ha tingut continuïtat durant el 2019 demostra q des del port de Ciutadella s, abocaven cada any aproximadament una Tona de plàstics. L, origen i l, arrel d, aquests plàstics està totalment identificat i amb alguns D, ells com els locals D, oci etc.. hi ha molta feina feta,i encara se N, està fent des dels instituts a través del programa de Salut jove des d, on fèim una xerrada titolada “LA GREU PEOBLEMÀTICA DELS PLÀSTICS A LA MAR, COM HI CONTRIBUEIXEN ELS JOVES”. Amb l, Ajuntament tmb hi ha feina començada i amb ports ib tmb…
  Si des del Consell és volen estalviar feina només cal q ens contactin i els compartirem tota la feina feta aquests anys, q no és poca…
  Per sol. lucionar aquest greu abocament de plàstic q durant tants anys es feia des del nostre port, va néixer Per La Mar Viva, i avui estem content@s perquè aquestes paperes són una mostra més de què tota la feinada que hem fet reivindicant millores en la gestió del port vers els residus q deliberadament s, hi abocaven està donant fruits.
  Gràcies a Ports IB per la bona resposta a les propostes q els vam fer, gràcies per posar aquestes papereres, i el model cobert de papereres a peu de moll.
  Gràcies al Consell Insular per finançar aquest projecte dels pressupostos participatius,
  El port per fi, comença a ser un altra port ara, un port més respectuós amb la mar,
  La mar ens estarà agraïda ✨
  Carlos Salord

 3. Paola 06/02/2020

  Hola perdona pero las papeleras cuesta cada una 4000€, en la información parece que los 96000€ son el coste de las papeleras y esa información no es correcta.
  por favor modificarla porque no esta bien.gracias

 4. fina Martinez Lozano. 11/02/2020

  Ho trob fabulossament positiu.

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol