societat

Tres papereres marines xuclaran cinc tones de residus l’any del port de Ciutadella

És un projecte pilot, pioner a les Illes i finançat pel Consell de Menorca arran d'una proposta dels alumnes de l'Institut de Ferreries

Tres+papereres+marines+xuclaran+cinc+tones+de+residus+l%27any+del+port+de+Ciutadella

Menorca fa una passa més, en la lluita contra els plàstics a la mar. Una partida de 96.000 euros dels pressupostos participatius del Consell s’ha destinat a comprar tres papereres marines per recollir fems del port de Ciutadella. Només en un dia poden absorbir fins a 20 quilos de residus.

El de Ciutadella serà el primer port públic de Balears que tindrà papereres marines. L’empresa Seabin, que ha desenvolupat aquesta màquina de succió de residus des de la superfície de la mar, n’ha instal·lat tres a punts estratègics. Calculen que les hauran de buidar dues vegades al dia. En total, cadascuna recollirà una tona i mitja de residus cada any. També microplàstics de fins a 2 mil·límetres i líquids contaminants.

És un projecte pilot que ha costat 96.000 euros procedents dels pressupostos participatius del Consell de Menorca. La idea va ser dels alumnes de l’institut de Ferreries, de fet, va ser la més votada de l’any 2018.

El projecte preveu també un recompte i l’anàlisi dels residus recollits, per poder reduir-los des del seu origen. Una tasca de conscienciació que el Consell ha posat en pràctica amb la campanya informativa “Més mar, més vida”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Claudia 05/02/2020

  Bona decició

 2. Carlos Salord Quetglas 05/02/2020

  Enhorabona a ports de les Illes Balears i al Consell Insular per aprovar la idea dels alumnes de l, institut Biel Martí de Ferreries, signar el conveni i posar aquestes papereres.
  Un estudi realitzat per l, associació Per La Mar Viva durant quatre mesos entre 2017 i 2018 i que ha tingut continuïtat durant el 2019 demostra q des del port de Ciutadella s, abocaven cada any aproximadament una Tona de plàstics. L, origen i l, arrel d, aquests plàstics està totalment identificat i amb alguns D, ells com els locals D, oci etc.. hi ha molta feina feta,i encara se N, està fent des dels instituts a través del programa de Salut jove des d, on fèim una xerrada titolada “LA GREU PEOBLEMÀTICA DELS PLÀSTICS A LA MAR, COM HI CONTRIBUEIXEN ELS JOVES”. Amb l, Ajuntament tmb hi ha feina començada i amb ports ib tmb…
  Si des del Consell és volen estalviar feina només cal q ens contactin i els compartirem tota la feina feta aquests anys, q no és poca…
  Per sol. lucionar aquest greu abocament de plàstic q durant tants anys es feia des del nostre port, va néixer Per La Mar Viva, i avui estem content@s perquè aquestes paperes són una mostra més de què tota la feinada que hem fet reivindicant millores en la gestió del port vers els residus q deliberadament s, hi abocaven està donant fruits.
  Gràcies a Ports IB per la bona resposta a les propostes q els vam fer, gràcies per posar aquestes papereres, i el model cobert de papereres a peu de moll.
  Gràcies al Consell Insular per finançar aquest projecte dels pressupostos participatius,
  El port per fi, comença a ser un altra port ara, un port més respectuós amb la mar,
  La mar ens estarà agraïda ✨
  Carlos Salord

 3. Paola 06/02/2020

  Hola perdona pero las papeleras cuesta cada una 4000€, en la información parece que los 96000€ son el coste de las papeleras y esa información no es correcta.
  por favor modificarla porque no esta bien.gracias

 4. fina Martinez Lozano. 11/02/2020

  Ho trob fabulossament positiu.

Cercador |


més contingut relacionat

Pere Perelló: “Jurídicament, la figura de l’agent Covid no s’aguanta per enlloc”

L'exdirector General d'Interior insisteix en les crítiques a la figura anunciada pel Govern, les quals ha fet públiques juntament amb...

14 denúncies a una botellada intervinguda a Sa Punta

Els participants foren sorpresos mentre consumien alcohol a la via publica escoltant música a un volum molt elevat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA