economia

Tres punts del PIB depenen de la recuperació del turisme

Segons Funcas, el producte interior brut espanyol pot crèixer entre 4 i 7 punts, segons si el turisme es recupera a mitjans o a finals d'any


Milers de treballadors estan ara mateix pendents de saber quan podran tornar a la feina, però la reactivació del sector turístic condicionarà no només l’economia balear, sinó també el PIB nacional. Tot dependrà de quan comenci la recuperació. En un escenari moderat, amb una recuperació gradual a partir del segon trimestre i amb dades similars a l’any passat, el PIB creixeria, segons Funcas, un 5,7 per cent.

Si el turisme es recuperàs més ràpidament situant-se a la meitat del nivell que hi havia abans de la crisi, el PIB nacional creixeria un 7 per cent. I en el pitjor dels casos, si el turisme no es recupera fins a final d’any, el PIB espanyol només creixeria poc més de 4 punts. Un punt del PIB nacional suposa uns 12.000 milions d’euros.

Els economistes adverteixen que l’endeutament públic, que ha assolit xifres rècord, condicionarà la capacitat de donar nous ajuts. En cas que la temporada turística s’hagi de cancel·lar, l’impacte sobre l’economia serà molt més gros, perquè l’escenari d’enguany és pitjor.

Per això, la proposta de la Fundació Impulsa és “maximitzar” els mesos forts de l’estiu, on solien arribar dos terços dels turistes de l’any. Per tal de no enfonsar l’economia, la seva idea és dur turistes a les Illes, sigui quin sigui el percentatge de població vacunada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Menorca guardona la Cova den Xoroi amb el Premi Joan Gomila Borràs de turisme

L'emblemàtic establiment passa per una de les etapes més difícils dels seus 60 anys d'història

Amnesia esgota les entrades per la gran festa de tancament, la primera en dos anys

Just ahir el Govern va anunciar la represa de l'activitat de l'oci nocturn a partir del 8 d'octubre

Baixen un 11 per cent les hipoteques sobre habitatges a les Illes durant el juliol

Les Illes són amb el País Basc les úniques comunitats on cauen

Rafa Bustillo, catedràtic d’economia: “Si no s’augmentàs el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra de més d’un milió de treballadors”

Bustillo també assegura que fins les darreres apujades, Espanya estava a la coa d'Europa en la qüestió del Salari Mínim