economia

Tres punts del PIB depenen de la recuperació del turisme

Segons Funcas, el producte interior brut espanyol pot crèixer entre 4 i 7 punts, segons si el turisme es recupera a mitjans o a finals d'any


Milers de treballadors estan ara mateix pendents de saber quan podran tornar a la feina, però la reactivació del sector turístic condicionarà no només l’economia balear, sinó també el PIB nacional. Tot dependrà de quan comenci la recuperació. En un escenari moderat, amb una recuperació gradual a partir del segon trimestre i amb dades similars a l’any passat, el PIB creixeria, segons Funcas, un 5,7 per cent.

Si el turisme es recuperàs més ràpidament situant-se a la meitat del nivell que hi havia abans de la crisi, el PIB nacional creixeria un 7 per cent. I en el pitjor dels casos, si el turisme no es recupera fins a final d’any, el PIB espanyol només creixeria poc més de 4 punts. Un punt del PIB nacional suposa uns 12.000 milions d’euros.

Els economistes adverteixen que l’endeutament públic, que ha assolit xifres rècord, condicionarà la capacitat de donar nous ajuts. En cas que la temporada turística s’hagi de cancel·lar, l’impacte sobre l’economia serà molt més gros, perquè l’escenari d’enguany és pitjor.

Per això, la proposta de la Fundació Impulsa és “maximitzar” els mesos forts de l’estiu, on solien arribar dos terços dels turistes de l’any. Per tal de no enfonsar l’economia, la seva idea és dur turistes a les Illes, sigui quin sigui el percentatge de població vacunada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears es mantenen com la comunitat líder en creixement

Segons l'informe del BBVA, la previsió de creixement per aquest 2021 es desinfla fins al 7,5% del PIB

La sentència del TC sobre la plusvàlua obre la via a reclamacions als ajuntaments

El Col·legi de Gestors recomana presentar recursos davant els consistoris per les liquidacions pendents de l'impost

Álvarez (UGT): “Els sindicats serem com a una roca. Si no hi ha acord per derogar la reforma laboral, no firmarem”

El secretari general d'UGT ha assegurat que els sindicats són flexibles, però contundents, pel que fa a la negociació per...