X

Tres punts del PIB depenen de la recuperació del turisme

Segons Funcas, el producte interior brut espanyol pot crèixer entre 4 i 7 punts, segons si el turisme es recupera a mitjans o a finals d'any

20/02/2021

Redacció

Milers de treballadors estan ara mateix pendents de saber quan podran tornar a la feina, però la reactivació del sector turístic condicionarà no només l’economia balear, sinó també el PIB nacional. Tot dependrà de quan comenci la recuperació. En un escenari moderat, amb una recuperació gradual a partir del segon trimestre i amb dades similars a l’any passat, el PIB creixeria, segons Funcas, un 5,7 per cent.

Si el turisme es recuperàs més ràpidament situant-se a la meitat del nivell que hi havia abans de la crisi, el PIB nacional creixeria un 7 per cent. I en el pitjor dels casos, si el turisme no es recupera fins a final d’any, el PIB espanyol només creixeria poc més de 4 punts. Un punt del PIB nacional suposa uns 12.000 milions d’euros.

Els economistes adverteixen que l’endeutament públic, que ha assolit xifres rècord, condicionarà la capacitat de donar nous ajuts. En cas que la temporada turística s’hagi de cancel·lar, l’impacte sobre l’economia serà molt més gros, perquè l’escenari d’enguany és pitjor.

Per això, la proposta de la Fundació Impulsa és “maximitzar” els mesos forts de l’estiu, on solien arribar dos terços dels turistes de l’any. Per tal de no enfonsar l’economia, la seva idea és dur turistes a les Illes, sigui quin sigui el percentatge de població vacunada.

20/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris