X

Tretze detinguts en un municipi de Múrcia per frau electoral

Augmenten les investigacions i denúncies relacionades amb la presumpta compra de vots per correu a les eleccions municipals de diumenge

25/05/2023

Tretze detinguts en un municipi de Múrcia per frau electoral

Redacció

Nova operació de la Guàrdia Civil contra un presumpte frau electoral, en aquest cas al municipi d’Albudiete, a Múrcia. 13 persones hi han estat detingudes, entre els quals la candidata del PSOE. Les investigacions i denúncies relacionades amb la presumpta compra de vots protagonitzen l’actualitat, i els retrets entre partits, a les darreres hores.

Augmenten les investigacions i denúncies relacionades amb la presumpta compra de vots per correu a les eleccions municipals de diumenge, que s’afegeixen als casos de Melilla i Mojácar. A Albudeite, a Múrcia, 13 persones, entre les quals la candidata socialista, han estat detingudes en les darreres hores, i dues més estan sent investigades.

A la Gomera, a Canàries, un jutjat ha assumit la investigació sobre suposades irregularitats en la tramitació del sufragi per correu per part del cabildo de l’illa, governat pels socialistes des del 1991.

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat responsabilitat “als partits que han comès aquestes errades”. També ha dit que no s’ha de demonitzar a cap persona “mentre no es confirmin les errades comeses“, però ha matisat que “això és un frau”.

Presumpte frau

El PSOE ha denunciat el presumpte frau en el vot per correu per part del PP a Villalba, a Huelva i a Carboneras, a Almeria, i un altre partit ha denunciat els populars per la mateixa raó a Mazarrón, a Múrcia. Els socialistes han demanat explicacions.

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha dit que “no és raonable” dir mentides i generar conflictes sense justificar que “pretenen de forma molt partidista produir un estat d’alerta en l’opinió pública”.

Ribera també ha reclamat respecte en l’aplicació de les normes i la legislació electoral i contundència amb qualsevol comportament dubtós.

25/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris