X

Treuen mort a Rayan després de cinc dies atrapat

Els equips de rescat varen arribar al punt on hi havia cadàver damunt les 21.30 h

06/02/2022

Treuen mort a Rayan després de cinc dies atrapat

/EFE

Rescaten el cadàver de Rayan, l’infant de 5 anys que va passar cinc dies al fons d’un pou de 32 metres a un municipi del nord del Marroc –més de 100 hores sense menjar ni beure. El Gabinet de la Casa Reial del Marroc va anunciar la notícia a través d’un comunicat, en el qual s’informava que els equips de rescat havien arribat al punt on es trobava el cos, ja sense vida, quan eren les 21.30 h de la nit i després d’unes jornades de feina molt intenses.

Un final tràgic per un episodi que va mantenir en alerta a tot un país que tenia l’esperança de trobar a Rayan viu. És per això, que en el moment en què va transcendir la notícia de la seva mort, les xarxes socials es varen omplir de mostres d’afecte cap a la família de l’infant. També el rei Mohamed VI va tenir una conversa telefònica amb els pares del nin per “expressar els seus sincers sentiments de condol a la família en aquest dolorós incident”, talc om explia l’esmentat comunicat.

El rescat de Rayan ha resultat ser més delicat i perillós del que tenien previs. El terreny argilós, especialment fràgil, i les pedres trobades en el camí han alentit la tasca: han tardat quatre dies per trobar-lo. L’operatiu va consistir a excavar un enorme túnel vertical de 32 metres de profunditat al costat del pou on hi ha la casa del petit. Una vegada aconseguida aquesta fita, a l’altura del fons del forat, es va procedir a perforar un túnel horitzontal fins a la cavitat on estava l’infant. Aquest dissabte a la tarda un equip que portava una llitera es va dirigir al túnel, fet que va encoratjar els familiars.


 A dos metres de rescatar Rayan, el nin que va caure dimarts dins un pou de 32 metres al Marroc

Els veïnats varen seguir de prop tot el procés i han vist com una zona habitualment tranquil·la, s’ha convertit en una bullícia de cotxes anant i venint pels camins i una mescla d’autoritats, locals i visitants. Això sí, l’ambient era callat de nit, persones dormint al ras sota el fred i olor de foguera i gasolina; i més agitat de dia. Després de la sortida dels efectius amb la llitera del nen tots exclamaven “Alà és gran” i cantaven l’himne nacional enmig d’aplaudiments pensant que el nin era viu. Quan es va conèixer la notícia de la seva mort va regnar de sobte un silenci en el lloc, mentre la gent va anar abandonant la zona.

06/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris