X

Tristan Lee guanya el Premi Aina Moll 2022

L'estudiant, provinent de la Universitat de Cambridge, ha presentat un treball sobre el català a l'Alguer

11/09/2022

Tristan Lee guanya el Premi Aina Moll 2022

L’estudiant de Cambridge Tristan Lee, que ha presentat un treball sobre el català de l’Alguer, ha guanyat el Premi Aina Moll de l’any 2022.

Segons ha informat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, el II Premi Aina Moll, lliurat enguany a Oxford, s’ha atorgat a Tristan Lee, alumne de la Universitat de Cambridge, qui ha presentat el treball ‘Clitic climbing in Algherese Catalan: empirical findings’ (‘Ascens de clític en català alguerès: resultats empírics’).

El jurat ha valorat la solidesa de la recerca, l’excel·lent comunicació del treball realitzat per l’alumne i les possibilitats de continuïtat de la línia de recerca. El treball explora la posició dels pronoms febles en les perífrasis verbals modals en alguerès i ho compara amb altres dialectes del català i l’italià estàndard.

És el segon any que s’ha convocat el premi Aina Moll, que s’ha lliurat dins del marc de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana. El certamen l’ha impulsat la Direcció General de Política Lingüística del Govern. La seva titular, Beatriu Defior, ha estat la responsable de lliurar el premi, valorat en 3.000 euros. Enguany s’han presentat al premi un total de 17 participants que, d’acord amb el jurat, han exposat treballs molt originals, de diferents temàtiques i de gran qualitat.

L’objectiu principal de la convocatòria és fomentar la recerca i, al mateix temps, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista. La presentació de treballs en la Edelc afavoreix la interacció directa amb els especialistes. D’aquesta manera es faciliten les col·laboracions, les cotutel·les i la creació d’una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

11/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris