X

Troben 19 esquelets compatibles amb les característiques de les víctimes del penal franquista

Les exhumacions fetes al cementeri de Sant Francesc de Formentera s'emmarquen en el IV Pla de Fosses que impulsa el Govern

18/12/2023

Troben 19 esquelets compatibles amb les característiques de les víctimes del penal franquista

Entre aquest dilluns i demà, dimarts, acaba la fase d’excavacions del quart Pla de Fosses de la Guerra Civil al cementeri de Sant Francesc. Després d’obrir 35 sepultures, l’equip d’investigació hi ha trobat 19 esquelets i tres conjunts d’ossos desarticulats compatibles amb les víctimes del penal franquista.

Aquestes excavacions tenen com a objectiu localitzar les restes dels 58 presos que varen morir as Campament, la colònia penitenciària de Formentera, entre el 1940 i el 1942. Però totes les víctimes no han estat localitzades, la qual cosa indica que es podrien haver fet enterraments de víctimes en una altra part del cementeri.

L’any passat s’hi va fer la primera fase d’excavacions d’aquest pla que impulsa el Govern. S’hi varen localitzar les restes de 6 víctimes. Dues varen poder ser identificades. A partir del gener, es farà un estudi antropològic de les restes trobades per identificar el màxim nombre de víctimes i localitzar-ne les famílies.

18/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris