X

Troben a la basílica de Son Bou sis esquelets dels segles VIII i IX enterrats segons el ritu cristià

Les restes corresponen a individus de diferents edats. Es troben, en general, en mal estat de conservació

20/11/2023

Carles Marquès Casasnovas

Els treballs d’excavació que es duen a terme a la basílica paleocristiana de Son Bou, a Menorca, han fet aflorar les restes de sis esquelets enterrats segons el ritus cristià. En espera del que determinin les proves de carboni 14, tot fa pensar que els cossos són, segurament, del segle VIII o començaments del IX.

L’equip de l’associació Sanissera es troba immers de ple en la segona campanya d’investigació, en la qual participen estudiants nord-americans, canadencs i australians. L’objectiu: aportar llum sobre la vida de la comunitat cristiana que habitava la zona entre finals del segle VII i començaments del VIII, quan s’aixecà la basílica. Molts segles abans, en tot cas, del que en un moment s’havia pensat.

La incorporació d’Alicia Alonso, especialista en bioarqueologia, és determinant en aquesta fase de la investigació, en què s’estudien els cossos que hi han aparegut. De les deu tombes que es van trobar l’any passat, se n’han excavat nou, una de les quals ha aparegut buida. S’han trobat, en total, sis esquelets de diferents edats i en mal estat de conservació, enterrats segons el ritu cristià.

Un altre dels objectius és determinar si el lloc on es creu que era el baptisteri és a una de les zones que s’excaven.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris