X

Troben a la fossa de Son Coletes restes que podrien pertànyer a represaliats pel franquisme

A falta de proves forenses, diversos objectes de l'època fan creure que es tracta de les víctimes que cerquen

29/07/2020

Troben a la fossa de Son Coletes restes que podrien pertànyer a represaliats pel franquisme

Primers resultats de l’excavació de la fossa de Son Coletes, a Manacor. Els arqueòlegs han localitzat restes humanes que es creu que podrien pertànyer a represaliats pel franquisme. A falta de les proves forenses, diversos objectes que s’han trobat -com ara una bala, un botó o una sola de sabata de l’època- fan pensar als investigadors que les restes  sí que corresponen al que cerquen.

Les restes s’han trobat en un punt de la zona d’excavació just devora del que creuen que era la fossa on els varen enterrar, que hauria estat destruïda, tot i que encara es pot entreveure com era la síquia. Es confirmaria així la hipòtesi que la fossa va ser remoguda durant la remodelació del cementeri entre els anys 1947 i 53 del segle passat. Els cossos han aparegut dotze dies després de l’inici de l’excavació.

La notícia ha estat molt ben rebuda a Manacor, ja que -per culpa de l’esmentada remodelació del cementeri- es creia que seria molt difícil trobar-hi cap resta. La finalització de l’excavació de la fossa està prevista per a finals de la setmana que ve, però atès els resultats, es preveu que s’hi hagi de continuar excavant en futures edicions del pla de fosses.

29/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT