X

Troben abandonat el vehicle implicat en l’accident mortal d’un ciclista a Eivissa

L'ocupant o ocupants del cotxe, un tot terreny amb matrícula estrangera, que presumptament van fugir del lloc de l'accident es troben encara en parador desconegut

28/06/2023

Troben abandonat el vehicle implicat en l’accident mortal d’un ciclista a Eivissa

La Guàrdia Civil ha trobat el vehicle que presumptament hauria estat implicat en l’accident mortal del ciclista eivissenc, Bernat Ribas. L’ocupant o ocupants del cotxe, un tot terreny de matrícula estrangera, que presumptament van fugir del lloc dels fets, es troben encara en parador desconegut. En aquests moments el vehicle ha estat traslladat a la prefectura de la Benemèrita.

Segons fonts, el vehicle ha estat localitzat a prop del lloc de l’accident, amagat entre matolls. Les primeres investigacions loculars han determinat que el cotxe tenia un impacte frontal en el costat esquerre, que podria haver estat provocat per l’impacte del ciclista, i també un cop a la part dreta de davant. El vehicle ha estat analitzat per trobar empremtes i mostres d’ADN.

Els fets van ocórrer ahir dimarts passades les 20.00 hores al camí de Benimussa de Sant Josep de sa Talaia. La víctima és Bernat Ribas Torres, resident de Sant Antoni, de 49 anys i molt conegut dins el ciclisme, el duatló i triatló eivissencs. La Unitat de Suport Vital Avançat del SAMU 061, que va desplaçar-se fins al lloc dels fets, ja no va poder fer res per salvar-li la vida.

La Guàrdia Civil havia muntat un dispositiu per localitzar el vehicle que, després de ser trobat abandonat, ha estat traslladat al quarter de l’Institut Armat a Can Sifre. S’havia demanat la col·laboració ciutadana en cas de poder aportar informació sobre el parador del vehicle.

Missatges d’indignació

Les circumstàncies de la mort del ciclista Bernat Ribas ha generat de nou missatges d’indignació. Un dels quals és el que ha compartit Javi Viñals, l’oncle de Daniel Viñals, el ciclista eivissenc que també va morir després de ser atropellat per un cotxe a la carretera de Sant Josep ara fa sis anys. “La mort de Bernat Ribas, un gran amic meu, atropellat una altra vegada per un conductor que es fuga i el deixa tirat. Em venen els records de la mort del meu nebot una altra vegada”, explica en un vídeo publicat al seu Facebook. El conductor que va causar la mort de Daniel Viñals va ser condemnat, finalment, a 4 anys de presó per un delicte d’homicidi per imprudència i de lesions, d’un altre per conduir begut i drogat i per omissió del deure d’auxili. “Quin serà ara l’atenuant?”, es demana l’oncle de Viñals per denunciar, a parer seu, la “impunitat” de conductors causants d’accidents mortals de ciclistes: “O és que necessites un atenuant per deixar una persona en terra?”, etziba. Viñals reivindica fer front contra aquestes situacions: “Estem deixant que tothom vagi distret al volant amb el mòbil i els repliques i t’insulten. Les autoritats no fan absolutament res“, denuncia el ciclista, que acaba el vídeo amb un missatge contundent: “Acabeu amb aquesta xacra. Un altre eivissenc més al clot. Quants més en vindran?”.

 

Notícies relacionades >

28/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT