X

Troben quatre tombes bizantines més a Formentera

S'afegeixen a les quatre que es van trobar al 2017 i posen sobre la taula la hipòtesi que prop podria haver-hi un assentament

17/06/2020

Troben quatre tombes bizantines més a Formentera

A Formentera s’han reprès les feines arqueològiques que es van iniciar al 2017 a una finca de Sant Francesc. A aquesta nova campanya s’hi han trobat quatre tombes bizantines més que s’afegeixen a les quatre de 2017 i que posen sobre la taula la hipòtesi que prop d’aquest punt podria haver-hi un assentament. Una nova necròpolis que se suma a les altres dues que ja s’han trobat a Formentera, Can Gavinu i Can Toni Blai.

El març de 2017, i de manera casual, es va descobrir una necròpoli bizantina a la Tanca Vella de Sant Francesc. Ara, tres anys després, s’hi han reprès les feines que podrien aportar llum a la història de Formentera. En aquest terreny, s’hi ha trobat un camp de cultiu de l’època moderna o contemporània i vuit tombes amb restes òssies que podrien donar peu a noves investigacions.

En aquesta campanya que acaba la setmana que ve s’hi ha localitzat una estructura rectangular que encara no han identificat a què correspon, però esperen trobar-hi una explicació abans d’acabar.

17/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT