mallorca

Troben un exemplar de papallona sageta a s’Albufera de Mallorca

Un equip de deu persones han rebut formació per tal de cercar-la i recopilar-ne informació

Un exemplar de papallona sageta (CAIB)


El personal del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i de l’Associació Espanyola per a la Protecció de les Papallones i el seu Mitjà, Zerynthia, han trobat un exemplar de la papallona sageta balear (Gegenes pumilio) dins l’àmbit d’aquesta zona humida. Es tracta d’una de les espècies més escasses i desconegudes, i, fins al moment, només s’ha detectat a Balears.

Tots dos organismes han iniciat un estudi per a investigar tant la biologia com l’ecologia d’aquesta espècie amb la intencionalitat de fer passos per a la seva gestió i conservació dins l’espai natural protegit de s’Albufera.

Durant el treball de camp, ha explicat la Conselleria de Medi Ambient, han trobat un únic exemplar femella al sud de s’Albufera de Mallorca, la qual cosa permet confirmar la seva presència i l’escassetat d’aquesta espècie.

Els experts han realitzat un total de tres jornades de mostreig i formació teòrica i pràctica amb un equip de 10 persones, entre els quals hi ha naturalistes i col·laboradors habituals del parc. L’objectiu és que, a partir d’enguany, aquest equip comenci a cercar aquesta espècie de manera “més exhaustiva” al parc natural.

La sageta balear és una espècie de papallona diürna que es distribueix pel Mediterrani, Àfrica i el sud d’Àsia. No obstant això, la seva presència és molt escassa a la part occidental. De les 234 espècies de papallones diürnes existents al país i a les Illes, aquesta és l’única que, ara com ara, només s’ha trobat a Mallorca.

Finalment, sobre Zerynthia, la Conselleria ha apuntat que és una associació dedicada a la conservació i l’estudi científic de les papallones i els seus hàbitats, així com a divulgació dels lepidòpters.

Està previst que s’Albufera de Mallorca es pugui incloure dins la xarxa de conservació de les espècies de papallones més escasses i amenaçades de l’estat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes. Fins ara han...

La pandèmia obliga a ajornar els actes de celebració del 30 aniversari de la galeria Maior

La galeria difondrà una desena de videos amb els millors moments viscuts durant aquestes tres dècades

Els GEAS continuen la recerca del bussejador Fernando Garfella

Les tasques de rescat del cos, submergit a uns 80 metres de profunditat, s’estan realitzant a sis milles de la costa

Les mares de dia, un projecte educatiu que pren força en temps de pandèmia

Les educadores acullen un màxim de cinc nins a ca seva en edats compreses entre els 0 i 6 anys