Un mort i vuit ferits en un xoc entre un autobús del TIB i un cotxe a Portocolom
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí

Un equip de l'IMEDEA ha descobert els ossos d'aquest pinsà en una cova situada en un volcà de 12.000 anys d'antiguitat
Il·lustració: Pau Oliver
22Fins fa alguns centenars d’anys, una espècie de pinsà, una petita au canora de bec molt curt i robust, vivia a l’illa Graciosa de l’arxipèlag de les Açores. No obstant això, l’arribada de l’ésser humà a aquesta illa va minvar la població de l’espècie fins que va acabar extingint-se.
Ara, un equip internacional de científics, en el marc d’un projecte liderat per Josep Antoni Alcover, de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), ha descobert els ossos d’aquest pinsà, batejat com a Pyrrhula crassa, en una cova situada en un volcà de 12.000 anys d’antiguitat al sud-est de l’illa.
“És el primer ocell passeriforme extint que es descriu a l’arxipèlag, i no serà el darrer”, diu Alcover, coautor del treball publicat a la revista científica Zootaxa que s’ha centrat en l’anàlisi de la morfologia del bec per determinar la nova espècie.
Malgrat que es coneixen poques restes pertanyents a aquest ocell, són prou distintives perquè els científics hagin pogut establir que pertanyen a una nova espècie extinta de pinsà.
Llegeix aquí l’estudi publicat a Zootaxa complet
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears
Es tracta d'un britànic de 40 anys