MóN

Trump pressiona a un alt càrrec de Geòrgia per revertir els resultats electorals

En un àudio enregistrat pel diari "The Washington Post" el secretari d'aquell Estat respon al president sortint dels Estats Units que "les seves dades no són correctes"


El president dels Estats Units, Donald Trump, ha intentat falsificar els resultats de les eleccions a Geòrgia. Trump ha demanat als responsables dels comicis que recalculin els vots per poder guanyar en aquell Estat. Fet que no li donaria igualment la victòria sobre Biden.
En un àudio enregistrat pel diari The Washington Post el president sortint Donald Trump ha dit:  “Només vull trobar 11.780 vots, que és un més dels que tenim, perquè hem guanyat aquest Estat“. D’aquesta manera pressiona la màxima autoritat electoral de l’estat de Geòrgia perquè manipuli els resultats dels comicis de novembre.
Una revelació que coincideix amb el fet que almanco 12 senadors i cent legisladors republicans s’hagin mostrat disposats a oposar-se a la ratificació del triomf del president electe, Joe Biden, que es farà durant la sessió del Congrés del 6 de gener.
Durant la conversa telefònica, Trump amenaça indirectament el secretari d’estat de Geòrgia, Brad Raffspenger, i el seu advocat, Ryan Germany, per negar-se a prendre una decisió il·legal. El president hi insisteix i diu que hi ha hagut frau als comicis i que el secretari no n’ha informat.
Aquesta matinada s’han constituït el Congrés i el Senat sorgits de les eleccions del passat novembre, i la demòcrata Nancy Pelosi ha estat reelegida com a presidenta de la Cambra de Representants amb 216 vots a favor i 208 en contra. Es posa així en marxa una legislatura que comença de manera convulsa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |