X

Més 300 sanitaris presenten un recurs al TSJIB contra l’exigència del certificat covid

Consideren que la mesura vulnera drets fonamentals dels professionals

12/01/2022

Més 300 sanitaris presenten un recurs al TSJIB contra l’exigència del certificat covid

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears té ara mateix damunt la taula un altre recurs contra l’exigència del certificat covid a tots els professionals de l’àmbit sanitari. Es tracta d’un recurs presentat els darrers dies per més de 300 persones, entre les quals hi ha professionals sanitaris, que encara no ha estat admés a tràmit. El Tribunal Superior de Justícia estudia ara mateix el document i ha paralitzat la seva admisió per un defecte de forma relatiu a la personació dels recurrents.

El recurs s’ha presentat per vulneració de drets fonamentals. Consideren que la mesura aprovada pel Govern de les Illes Balears el passat 13 de desembre i que obliga tots els treballadors de l’àmbit sanitari a presentar el certificat covid per accedir al seu lloc de feina o fer-se tres proves de detecció de covid setmanals, vulnera drets fonamentals.

El recurs demana, com a mesura cautelar, que se suspengui l’exigència del certificat covid fins que el Tribunal Superior de Justícia ho resolgui. De moment, el Tribunal no ha entrat a analitzar el fons de la qüestió i està pendent que s’esmeni un defecte de forma per decidir si l’admet o no a tràmit.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va avalar l’exigència del certificat covid als sanitaris el passat 16 de desembre, juntament amb altres mesures.

Contra aquesta mesura dictada pel Govern, s’ha presentat un altre recurs, també per vulneració de drets fonamentals, per part de l’associació Líberum que si ha estat admés a tràmit i que segueix la seva tramitació.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT