política

El Govern recorrerà la sentència que l’obliga pagar a l’Estat pel rescat de les dessaladores

Són 45,3 milions d'euros que segons el conseller Miquel Mir hauria de pagar el govern espanyol i reclama una solució política

El+Govern+recorrer%C3%A0+la+sent%C3%A8ncia+que+l%27obliga+pagar+a+l%27Estat+pel+rescat+de+les+dessaladores

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha emès una sentència segons la qual el Govern haurà de pagar 45,3 milions d’euros a l’Estat pel rescats de les dessaladores de Santa Eulària i Ciutadella.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ho ha qualificat de “mala notícia” i d'”injusta”. Mir ja ha anunciat que el Govern recorrerà la sentència. Considera que hauria de ser l’executiu espanyol qui es fes càrrec dels sobrecostos de les obres i que tot plegat s’hauria de resoldre per la via política.

El conflicte es remunta al 2011. Finalitzades les obres, el Govern es va negar a recepcionar els costos i sobrecostos de les instal·lacions que estaven inoperatives per la manca de connexió amb la xarxa d’abastiment.

Al 2016, i per posar-les en marxa el més aviat, s’arriba a un acord: l’executiu balear assumeix les obres de connexió mentre que el Ministeri manté la titularitat i no en repercutirà el rescat al Govern. Un acord que es va rompre el desembre de 2015 quan el govern espanyol va aprovar en un Consell de Ministres un contenciós administratiu contra l’executiu balear per demanar el cost del rescat.

Tampoc després, amb un nou govern espanyol, s’ha aturat el conflicte. La Conselleria, segons ha afirmat Miquel Mir, reclamarà una solució política amb la ministra del ram, Teresa Ribera, amb qui ja ha demanat una reunió.

De moment, però, el litigi continua ja que el Govern ha decidit recórrer contra la sentència.

Per al Partit Popular d’Eivissa, no creu que el Govern, i de retruc la butxaca dels ciutadans balears, hagin de fer front a aquest pagament.

L’Ajuntament de Ciutadella garanteix que el sobrecost de la dessaladora, uns 20 milions d’euros, no repercutirà sobre la població. De fet, la primera tinent de batlessa i regidora d’Aigües, Noemí Camps, ja va dirigir mesos enrere un escrit a la Conselleria per demanar que, si es perdia el recurs, no es fes pagar el rescat de les concessions al municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La FELIB demana més claretat davant l’acord aconseguit entre la Federació de Municipis d’Espanya i el Govern central per cedir els romanents

El president de l'entitat considera injust que només es concedeixin beneficis a aquells ajuntaments que acceptin l'acord

Joan Carles I abandona Espanya

El rei emèrit assegura en una carta que durant els gairebé 40 anys de regnat ha volgut el millor per al país i per a la Corona

La Federació de Municipis i Províncies aprova el document d’Hisenda que permetrà als ajuntaments fer ús del superàvit

L'oposició acusa al PSOE de trencar el consens municipalista. El Pi valora abandonar la FeMP i el PP sol·licitarà la...

Més carrils bici i velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora: la nova mobilitat de Palma

L'Ajuntament preveu aprovar la limitació de velocitat en el ple d'octubre