X

La pressió hospitalària resisteix el tsunami de casos

En només 24 hores, les Balears han registrat 2.164 nous casos positius de coronavirus

07/01/2022

La pressió hospitalària resisteix el tsunami de casos

Salut ha comunicat avui més de 2.100 positius i la incidència acumulada a 14 dies ja supera els 2.200 casos per cada 100.000 habitants, la major en tota la pandèmia. Avui no s’ha comunicat cap mort més, però la pressió a Atenció Primària continua creixent. L’hospitalització es manté estable, tot i l’increment exponencial de casos. La taxa de positivitat de les proves diagnòstiques que resulten positives és del 24%.

Així mateix, la pressió a Atenció Primària continua creixent. Ja són més de 37.000 persones les contagiades per la Covid-19 que passen a malaltia a casa seva, seguint elevada la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques que resulten positives, que és del 24%.

Mentre a l’espai Quetglas de Palma han començat a vacunar sanitaris militars. Formen part del reforç que el Govern havia demanat a l’exèrcit per reforçar el servei de vacunació. L’objectiu és augmentar el ritme fins a les 1.500 vacunes diàries. Salut diu que s’han de destinar recursos als més vulnerables, les persones majors i amb patologies prèvies.

Pressió hospitalaria

“El tsunami de casos és tan gran i ràpid que ha saturat els sistemes de salut de tot el món”, assegura el director general de l’OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, qui insisteix que no s’ha d’arribar a la conclusió definitiva que la variant òmicron, responsable de molts contagis, sigui menys perillosa. “Pareix ser menys greu que la delta, especialment en persones vacunades, però no cal categoritzar-la com a ‘lleu’, perquè també està causant hospitaIncidèncilitzacions i està matant”, explica l’expert. A les Illes Balears, les xifres demostren que la pressió hospitalària continua en augment dia rere dia, però es manté estable. De fet, avui hi ha un ingrés més a l’UCI , 19 casos més a planta i 5.007 persones més en seguiment per part d’Atenció Primària que dia 5.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT