X

‘Tu piel es la galaxia’, la fotonovel·la de ciència-ficció de José Domingo

Completa l'obra de què formen part un disc i un curtmetratge gestats a Mallorca i carregats de psicodèlia

10/11/2023

‘Tu piel es la galaxia’, la fotonovel·la de ciència-ficció de José Domingo

Margalida Riera

Tu piel es la galàxia‘ és el sisè treball discogràfic del músic gironí resident a Mallorca, José Domingo. L’univers musical de ciència-ficció traspassà als videoclips i cristal·litzà en un curtmetratge psicodèlic. Ara, Domingo clou el cicle amb una obra pròxima al còmic que acaba de publicar el segell Autsider. L’editor Ata Lassalle assegura que val la pena publicar coses que et fan pensar diferent: “En aquest sentit, el plantejament de José Domingo en aquesta obra és absolutament rompedor”.

Barreja de fotografia, captura de vídeo i intel·ligència artificial, en un joc amb l’argument. La fotonovel·la ‘Tu piel es la galaxia’ complementa, així, les obres anteriors del cicle. La història conta com els extraterrestres aterren a Mallorca a la recerca de l’amor, però deixa molt a la imaginació del lector-audiència.

Per a José Domingo, aquesta ciència-ficció té una inspiració mediterrània: “Han viatjat anys llum per venir a la terra… jo no aniria a Kansas, jo aniria a Mallorca”, explica l’artista, que veu un compromís a contar les coses des de l’espai propi: “M’interessa que la meva obra representi una mica l’espai on jo visc, i aquest compromís crec que és interessant per a l’artista”.

De moment, Domingo inicia un viatge, arran de la publicació de ‘Tu piel es la galaxia’, amb concerts, projeccions i xerrades, amb aturades a Gijón i Madrid, i, mentrestant, ja prepara el pròxim projecte, ‘Ses dones d’aigua’: “És una història mallorquina, molt guapa, acústica, hippy… totalment el contrari!”.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris