economia

TUI perd 3.150 milions d’euros en l’exerici 2019/20 i augmenta l’estalvi

El turoperador preveu que el 2021 serà un any de transició per al sector turístic i que en 2022 es tornarà al nivell anterior a la pandèmia


El grup turístic alemany TUI, que ha perdut quasi 3.150 milions d’euros en el seu exercici 2019/2020 (benefici de 416,4 milions d’euros un any abans) a causa de les restriccions de viatges per la pandèmia, vol estalviar més, encara que no retallarà més llocs de feina.

Igual que altres empreses del sector turístic i de viatges, TUI s’ha vist molt afectat per la pandèmia de la covid-19, que li ha portat a entrar en pèrdues, unes de les més elevades en la història del touroperador, per primera vegada en molts anys.

La facturació ha baixat amb força en el seu darrer exercici, que va concloure al setembre, fins a 7.943,7 milions d’euros (-58%) i també ha patit una pèrdua operativa (Ebit) de 2.927,4 milions d’euros, enfront el benefici de 768,7 milions d’euros en l’exercici anterior.

El conseller delegat de TUI, Fritz Joussen, ha dit aquest dijous després de presentar el balanç que reduirà més costos, encara que no preveu retallar més llocs de feina. Ara veu la llum al final del túnel gràcies a les vacunes, que preveu incrementaran la demanda de vacances d’estiu en 2021.

TUI, que ha reduït el personal en un 32,4%, fins a 48.330 empleats a final de setembre, ha rebut ajudes estatals per valor de 4.800 milions d’euros.

En acabar setembre tenia deutes financers nets de 6.420,9 milions d’euros (-909,7 milions d’euros un any abans) i per això reduirà els costos anuals a partir de 2023 en 400 milions d’euros, en comptes de 300 milions d’euros que havia previst abans.

Joussen ha explicat que ja ha conclòs la reducció de 8.000 llocs de treball a tot el món que havia anunciat. L’estalvi addicional anual de 100 milions d’euros s’aconseguirà mitjançant la digitalització i la reducció de la flota d’avions.

El conseller delegat de TUI preveu començar a retornar els crèdits a mitjan 2022. “TUI estava en perfecta condició abans de la crisi i volem tornar a la nostra fortalesa anterior al més aviat possible. El mercat està intacte, el nostre model de negoci és a prova de futur i la demanda dels clients és aquí”, segons Joussen.

El conseller delegat del touroperador ha afegit que viatjar en vacances és molt important per a la gent i que el turisme internacional s’enforteix sobretot en el sud de la zona euro i el nord d’Àfrica. Per això Joussen considera que estan molt ben posicionats per a reprendre les operacions a una escala major tan aviat com s’aixequin els confinaments i es reobrin les destinacions turístiques. “Tots els indicadors apunten a un reinici amb èxit del negoci de viatges tan aviat com acabi la pandèmia”, segons Joussen.

A més, ha dit també que en aquest moment no és possible fer pronòstics fiables per al 2021 a causa de “la contínua elevada incidència d’infeccions”, que porten al fet que s’apliquin confinaments i que existeixin pocs corredors de viatges.

En aquest moment, es poden realitzar viatges a les Illes Canàries, una destinació d’hivern molt popular, i també s’han realitzat creuers al voltant de l’arxipèlag canari.

Les reserves totals per a la temporada d’hivern 2020/21 són en aquests moments un 82% més baixes que l’any passat, d’acord amb la reducció de capacitats, però els preus mitjans són un 4% més elevats.

Així mateix, les reserves per a l’estiu 2021 són un 3% més elevades que les de l’estiu 2019, i els preus un 14% més alts que en 2020, quan TUI ha hagut d’oferir importants descomptes.

Joussen creu que el 2021 serà un any de transició per al sector turístic i que en 2022 es tornarà al nivell anterior a la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La construcció, motor de la reactivació econòmica a Menorca

Les obres de reforma són, ara per ara, les més sol·licitades, en part per l'estirada de l'encant que brinden els centres històrics

Una de cada deu empreses de les Illes ha comès frau amb els ERTO

A les Balears s'han imposat prop d'un milió d'euros en sancions segons el Ministeri de Treball. Comissions Obreres creu que...

Formentera recupera el turisme familiar alemany

Al mes d'agost no només es va arribar a la plena ocupació, sinó que hi havia més demanda que oferta

28 milions d’euros per a habitatges eficients en matèria d’energia

El fons europeus Next Generation subvencionaran el 60% de les obres de remodelació dels habitatges. Se'n podran beneficiar els que...