economia

TUI ven a la família mallorquina RIU una participació del 49% d’una cartera d’hotels

El grup turístic alemany rebrà així 670 milions d'euros i fins 2023 en podria rebre fins a 130 milions d'euros 


El grup turístic alemany TUI ha obtingut un guany comptable de 200 milions d’euros amb la venda a la família mallorquina Riu de la seva participació minoritària del 49% en una cartera d’hotels. Rebrà així fins a 670 milions d’euros: avui ha arribat el primer pagament de 541 milions d’euros, i fins a 2023 en podria rebre fins a 130 milions.

TUI ha tancat la venda de la cartera d’hotels, valorada en 1.500 milions d’euros, que fins ara tenien junts TUI i Riu i que es compon de 19 hotels existents i dos immobles en desenvolupament. “La transacció s’ha tancat en un entorn de mercat encara difícil i té un guany comptable significatiu d’uns 200 milions d’euros”, ha dit TUI en un comunicat.

Amb els ingressos per aquestes vendes, TUI vol reduir els deutes que ha acumulat per la crisi a causa de la pandèmia de coronavirus. La venda només comprèn la propietat dels hotels, que continuaran sent gestionats i comercialitzats per una societat de risc compartit entre TUI i Riu. Així TUI es concentrarà en la gestió d’hotels i no en la propietat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local