economia

Turespaña preveu una ràpida recuperació del turisme del Regne Unit i Alemanya

La secretària d'Estat de Turisme veu "molt difícil" que els hotelers no hagin de pagar l'IVA de les factures de Thomas Cook

Turespa%C3%B1a+preveu+una+r%C3%A0pida+recuperaci%C3%B3+del+turisme+del+Regne+Unit+i+Alemanya

Turespaña no creu que la fallida de Thomas Cook afecti negativament la temporada 2020 a les Balears. També preveu que el mercat britànic aguantarà bé el Brexit mentre la lliura esterlina no es davalui. Són conclusions de les jornades turístiques en les que la secretària d’Estat de Turisme, Bèl Oliver, ha advertit que és molt difícil que els hotelers de les Illes puguin recuperar l’IVA de les factures impagades per Thomas Cook.

La secretària d’Estat en funcions, Isabel Oliver, ha desvetllat que ja ha lliurat a Hisenda abundant documentació sobre l’IVA de les factures impagades de Thomas Cook a les Balears, uns 20 milions d’euros, per tal que estudïi la fórmula per compensar el sector. Però ha advertit que la solució és difícil mentre no es canvïi la llei que regula l’impost.

La petició li havia fet directament la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, que ha afegit que cal que els fons de l’Estat per pal·liar la crisi de Thomas Cook s’inverteixin urgentment a les zones turístiques.

Mentre, el mercat es recupera ràpid del cop. Dels 33.000 seients d’avió perduts des del Regne Unit per la fallida aquest hivern, ja se n’han reposat 6.000. El problema en aquests moments és el Brexit, que ha aturat les vendes, però hi ha opitimisme sobre un acord i les perspectives per 2020 són bones.

A Alemanya, uns 50.000 turistes s’han quedat sense vacances a les Balears a l’octubre, però Turespanya no creu que les pèrdues siguin importants ni tan sols durant la temporada d’hivern. Per 2020 es preveu una lleugera davallada que farà que els turistes de menor capacitat adquisitiva deixin de venir a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els treballadors de Thomas Cook no hauran de tornar l’ajuda del Govern tot i haver cobrat la nòmina d’octubre

Aquest divendres s'han reunit amb el conseller de Treball, Iago Negueruela, i han decidit convocar una mesa tècnica per la...

Permís retribuït per a 500 treballadors de Thomas Cook de Palma

L'administrador concursal els ha comunicat que no hi ha liquiditat per poder pagar la nòmina de novembre

Les ‘Kellys’ reivindiquen més protecció legal

Les cambreres de pis han triat Mallorca per celebrar el seu II Congrés Nacional

La construcció es reactiva enguany a les Pitiüses

Aquest 2019 es construiran 800 habitatges nous, amb una inversió de 141 milions