ECONOMIA

Turisme actiu: Pugen els clients locals però això no compensa la caiguda dels estrangers

Tant els Illencs com els pocs turistes internacionals tenen més ganes d'activitats a l'aire lliure


Enguany, hi ha més ganes de fer activitats a l’aire lliure. Les empreses especialitzades en turisme actiu i d’aventures han vist duplicat o en alguns casos, triplicat, el nombre de clients residents a les Illes. Això, però, no els compensa la caiguda del 70 per cent dels clients internacionals.

Aquest sector és molt divers i la situació canvia molt en funció de l’empresa. El gerent de Rock & Water Mallorca, Sebastián Álvarez, que organitza activitats com escalada, ciclisme de muntanya, barranquisme o vela, explica que després d’un setembre amb poca feina, aquesta segona meitat d’octubre han tornat a tenir clients estrangers.

Enguany, hi ha hagut més clients nacionals i locals del que és habitual. El doble o el triple. Però en general, dins el sector, la caiguda del turisme internacional ha fet molt de mal. El 80 per cent dels clients que tenen habitualment són estrangers. “Algunes ho passen molt malament i sobreviuen amb el mes i mig d’estiu més alguns clients locals”, explica Ricardo Aracil, president de l’associació IB Activa.

Segons explica, els pocs turistes que han vengut enguany a les Illes també s’han estimat més fer activitats relacionades amb la natura. Altres opcions d’oci estan tancades. IB Activa demana que els bons turístics del Consell de Mallorca no subvencionin només nits d’allotjament i que hi incloguin també activitats complementàries a l’aire lliure.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |