formentera

Els turistes demanen explicacions per la duplicació de l”ecotaxa’, segons els hotelers de les Pitiüses

La patronal d'Eivissa i Formentera rebutja la gestió de l'impost turístic per ser "opacitat, abús del turista i algun grau de turismofòbia governamental"

Imatge d'arxiu de la recepció d'un establiment hoteler.


La Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera ha expressat avui dimarts el seu rebuig a la gestió de l’impost de turisme sostenible i ha criticat que els turistes estiguin “demanant explicacions en els establiments en haver de pagar el doble”.

En un comunicat, la patronal ha recordat que enguany ha començat la duplicació de l’impost ja que “la classe governant pensa que duplicar l’impost d’un any per al següent no té cap tipus de repercussió en l’indefens turista”. Segons han dit, l’increment es “percep com un abús o una injustícia”, per la qual cosa l’entrada dels clients en els establiments s’ha tornat “conflictiva”, segons asseguren.

La patronal ha reiterat que els qui critiquen l’impost “tenen tota la raó”. A més, han lamentat que la recaptació no es destini a millorar l’oferta turística, “per combatre els milers de pisos turístics que existeixen a les Balears, també a Eivissa i Formentera”.

Així, els hotelers pitiüsos han mostrat la seva “total disconformitat” per la desviació dels fons recaptats a Eivissa, destinats cap a altres illes “sense atendre els enormes problemes” existents a la pitiüsa major, per la qual cosa han destacat “la pèssima decisió que suposa destinar fons a construir habitatges socials”.

Segons han dit, els recursos “s’han d’utilitzar millor” ja que si l’impost es destinés a supervisar “eficaçment” l’oferta il·legal, s’aconseguirien “molts efectes positius” alhora, amb menys saturació o millor protecció del turista i els seus drets.

La Federació ha considerat “paradoxal” i un “pervers escarni” que els seus clients hagin de finançar la construcció de pisos quan, molts d’ells, s’estan destinant al mercat turístic de forma irregular. “Tot en l’impost turístic i, sobretot, la seva gestió, és injustícia, opacitat, abús del turista i algun grau de turismofòbia governamental”, han conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les expectatives de Laro Setién

El fill de l'extècnic del Barça jugarà amb el Formentera amb l'objectiu de l'ascens a Segona B

Les Pitiüses celebren una jornada per netejar la mar

El Clean Up Day se celebra arreu del planeta per arreplegar fems dels oceans i conscienciar sobre la cura del medi ambient

Les fires turístiques virtuals canvien el model de promoció turística de Formentera

L'estalvi en viatges es reinverteix en altres vies de propaganda i publicitat

Puja de manera alarmant la gent atesa per Formenterers Solidaris

L'Ong ha passat d'atendre 153 persones l'any 2019 a atendre'n 2.690 en només 5 mesos.