X

Twitter accepta l’oferta de compra de Musk per 44.000 milions de dòlars

L'empresa deixarà de cotitzar en borsa

25/04/2022

Twitter accepta l’oferta de compra de Musk per 44.000 milions de dòlars

Redacció

Twitter ha anunciat aquest dilluns que ha acceptat l’oferta de compra de l’empresari estatunidenc Elon Musk per 44.000 milions de dòlars i que deixarà de cotitzar en borsa.

“El consell de Twitter va dur a terme un procés ampli i detallat per a valorar la proposta d’Elon amb un focus deliberat en el valor, la certitud i el finançament. La transacció proposada aconseguirà una prima en efecte substancial i creiem que és el millor camí per als accionistes de Twitter”, ha subratllat el president independent del consell, Bret Taylor.

L’operació havia estat avançada aquest dilluns per diversos mitjans estatunidencs, que indicaven que l’anunci final es publicaria al llarg del dia.

La transacció està subjecta al fet que els accionistes de Twitter donin el seu vistiplau en una votació que es durà a terme en la junta d’accionistes. El consell espera que l’operació culmini a finals d’enguany.

D’acord amb els termes de l’oferta, Elon Musk abonarà 54,2 dòlars en efectiu a cada accionista de Twitter per cadascun dels seus títols. Això suposa una prima del 54% respecte al 28 de gener, quan Musk va començar a comprar accions de Twitter, així com del 38% respecte a l’1 d’abril, quan va revelar la seva posició en la companyia.

“La llibertat d’expressió és la base d’una democràcia funcional i Twitter és la plaça del poble digital on els assumptes importants per al futur de la humanitat són debatuts”, ha indicat Musk.

L’empresari, amo de Tesla i SpaceX, ha agregat que vol fer que la xarxa social sigui “millor que mai” millorant el producte, fent que els algorismes siguin de codi obert, acabant amb els ‘bots’ d’spam i verificant a tots els usuaris humans.

No hi ha condicions financeres a complir per al tancament de la transacció. Musk s’ha assegurat finançament mitjançant deute i un préstec de marge per valor de 25.500 milions de dòlars (23.796 milions d’euros). Així mateix, aporta a l’operació un compromís de capital de 21.000 milions (19.597 milions d’euros).

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris