X

UGT associa les bones dades d’ocupació femenina a les Balears a la segregació sectorial

Si bé s'ha reduït la bretxa en molts d'aspectes de l'àmbit laboral, el sindicat reclama més polítiques de conciliació i corresponsabilitat

06/03/2024

UGT associa les bones dades d’ocupació femenina a les Balears a la segregació sectorial

Les Balears continuen liderant la taxa d’activitat femenina i és la tercera comunitat amb la menor bretxa d’atur entre homes i dones, amb 7,8 punts. Dades positives, però, que UGT atribueix, en part, a la segregació ocupacional. Moltes treballadores fan feina al sector serveis, que es troba en un moment de forta activitat. Xisca Garí, portaveu de la gestora d’UGT, lamenta que “les dones estan infrarepresentades en la construcció i la indústria”.

Tot i que les Illes són la comunitat amb el percentatge més baix de dones inactives per cura de la llar, són encara 8 de cada 10 de totes les persones que no treballen per aquest motiu. “Mentrestant, en el cas dels homes és per jubilació o prejubilació. Unes dades que mostren una vegada més la bretxa de gènere en les responsabilitats familiars”, diu Garí.

Segons el sindicat, són els homes els que s’agafen permisos retribuïts, mentre que les dones sol·liciten més els no retribuïts. En aquest sentit, reclamen, la transposició de la directiva europea sobre conciliació. En concret, reclamen que s’estableixi com a retribuït el nou permís aprovat de dos mesos per tenir cura de fills menors de 8 anys i que marca la directiva europea.

A més, demanen a les empreses que compleixin amb la legislació vigent en matèria d’igualtat. Per això, sol·liciten “més inspeccions i multes dissuasives”.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris