societat

UGT convoca una vaga de 48 hores en el sector de neteja d’edificis a les Illes

Està fixada per als dies 31 de juliol i 1 d'agost; els sindicats demanen una pujada salarial

Imatge d'arxiu d'una netejadora al seu treball.


La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT (FeSMC-UGT) ha convocat una vaga de 48 hores per als dies 31 de juliol i 1 d’agost en el sector de neteja d’edificis i locals de Balears.

Segons han informat mitjançant un comunicat, la vaga pretén “pressionar” a les patronals Aspel i Abenet perquè “moguin fitxa” i acceptin una pujada salarial que permeti “millorar el poder adquisitiu” de les més de 5.000 netejadores que treballen a l’arxipèlag.

Des de FeSMC-UGT han insistit que els representants de les empreses de neteja mantenen una postura “immobilista” després de set reunions de negociació, a les quals han ofert una pujada salarial “garrepa” que no sobrepassa el 6% en cinc anys.

La proposta del sindicat consisteix en un increment del 18% en quatre anys, repartit en un 4% anual en 2018 i 2019, i del 5% anual en 2020 i 2021.

A més, expliquen, un altre motiu de les distàncies existents entre representants de les empreses i els treballadors és la intenció de les patronals de “imposar una penalització a l’absentisme laboral” quan l’absència en el lloc de treball no estigui justificada amb una baixa mèdica.

“Creiem que no cal castigar sinó compensar la forta pèrdua de poder adquisitiu i la precarització que han sofert les netejadores durant la crisi econòmica”, ha defensat el sindicat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una ecoregió de consum sostenible i autosuficient a la Serra de Tramuntana

Cerquen crear sinergies, perquè els diferents sectors es beneficiïn dels productes i s'abasteixin entre ells

Rescaten l’excursionista perdut des de divendres

Avui, un punt de cobertura mòbil li ha permès posar-se en contacte amb la seva família i els ha comunicat la ubicació

Els empresaris fan net el polígon de Can Valero

Volen denunciar d'aquesta manera la deixadesa de l'Ajuntament de Palma que, segons comenten, deixa que s'hi acumulin enderrocs, brossa i tota classe de brutor

Balanç positiu durant la primera setmana de restriccions a Son Gotleu

Preocupa la situació a les residències de les Balears, dels 4.344 usuaris, 255 són positius, 121 estan ingressats a diferents...