societat

UGT denuncia la impossició de torns de 12 hores als treballadors de la residència Sèniors d’Inca

El sindicat assegura que manca personal per cobrir els vespres a la residència i que el reforç proposat és insuficient


Els treballadors de la residència Sèniors d’Inca denuncien que la direcció d’aquest centre ha començat a aplicar torns de 12 hores als treballadors després que el Govern l’intervingués en detectar el positiu de 32 usuaris i 6 professionals.

La responsable de dependència del sindicat UGT, Marta Balcells, critica la imposició d’aquests torns perquè “dificulten la conciliació de la vida familiar i laboral. A més, no són els més adequats perquè el treballadors suporten una important càrrega de feina. En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, la responsable de dependència del sindicat ha dit que UGT estudia quines accions legals poden emprendre contra aquesta mesura.

Altres denúncies

Als micròfons d’IB3 Ràdio, treballadors de la Sèniors d’Inca han denunciat que manca personal i que el material no és l’adequat ja que treballen amb impermeables i sense bates. Avui Balcells ha explicat que part del material que fins ara s’emprava s’ha canviat per un altre. Al sindicat també li preocupa que fins ara en el torn de vespre tan sols hi ha dues auxiliars i una infermera per una residència on hi ha un centenar de persones grans distribuïdes en dues plantes. A partir d’ara, el torn de nit es cobrirà amb quatre persones més, una xifra que pel sindicat és insuficient.

El comitè d’empresa de la residència Sèniors d’Inca fa setmanes que intenta reunir-se sense èxit amb la direcció de l’empresa. Exigeixen material de qualitat i un reforç del personal.

Dos morts més a residències

Dos nous usuaris de residències de gent gran de les Illes han mort en les darreres 24 hores. Es tracta d’una persona de la residència Bell Entorn de Sóller i una altra del centre Domus VI de Capdepera. Així són 145 el nombre d’ancians d’aquests centres que han perdut la vida a causa de la crisi de la Covid-19.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un clúster integra els 10 microprojectes menorquins que aspiren als Fons Next Generation

Esperen aconseguir devers 10 milions d'euros d'Europa amb què contribuir a millorar l'economia de Menorca

Es Mercadal contracta seguretat privada per controlar el concert de Sant Antoni

És una de les solucions oferides pel Govern balear als ajuntaments per reforçar la feina dels policies locals

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguéssin gaudir les mateixes ajudes que les...

Un estudi de la UIB demostra que la genètica predisposa a patir malalties mentals

Els investigadors han estudiat dues famílies amb antecedents familiars, una de Mallorca i una de l'Alpujarra, i han comprovat que...