X

UGT i CCOO de Menorca reclamen canvis profunds en la protecció de la salut laboral

Els reclamen especialment per als qui pateixen els efectes de la Covid, però també han detectat relaxació en prevenció durant la pandèmia

28/04/2022

UGT i CCOO de Menorca reclamen canvis profunds en la protecció de la salut laboral

Coincidint amb el dia Mundial de la Seguretat i la Salut a la Feina, els sindicats menorquins han reclamat, aquest dijous dia 28 d’abril, canvis legislatius en la protecció dels treballadors.

Comissions Obreres informa que l’any passat el nombre d’accidents a la feina amb baixa va augmentar gairebé un 30% respecte de 2020 a Balears i va ser la comunitat on, proporcionalment, hi va haver major sinistralitat en el treball. Una situació en la qual -asseguren- té força a veure el fet que quan un professional sanitari es contagia de Covid, com a màxim se li reconeix com a un accident laboral (en aquests moments hi ha 20 professionals de l’Àrea de Salut de Menorca positius). Però els sindicats demanden que, sobretot els casos de Covid persistent, es tractin com a malaltia laboral.

Els responsables sindicals de Menorca també reclamen que es reforci l’activitat d’inspecció a les empreses. Ho consideren imprescindible i urgent, perquè asseguren haver detectat que hi ha hagut empresaris que han invertit menys en salut laboral durant la pandèmia, fet que s’ha evidenciat amb una major sinistralitat. També perquè ja han detectat abusos contractuals a l’inici d’aquesta temporada turística.

UGT i CCOO de Menorca emmarquen les peticions en la celebració del primer de maig que, amb l’eslògan “Apujar salaris, Contenir Preus, Més igualtat”, diumenge migdia recorrerà el centre de Maó per acabar amb la lectura del manifest davant de la Direcció Insular de l’Estat.

28/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris