societat

Un 15% de les persones que fan feina a les Illes Balears són pobres

Les famílies que tenen fills tenen un major risc de pobresa o exclusió social

Un+15%25+de+les+persones+que+fan+feina+a+les+Illes+Balears+s%C3%B3n+pobres

Foto: EFE


Més de la meitat de la població de les Illes, 700.000 persones, té dificultats per arribar a finals de mes, segons l’Informe sobre Pobresa a les Balears, que la Xarxa per a la Inclusió Social ha presentat aquest dijous al Parlament.

De fet, un 18% de la gent que viu a les Illes, més de 200.000 persones, està en risc de pobresa. Amb tot, tot i augmentar el cost de la vida, aquesta taxa de pobresa ha baixat respecte a la de l’any passat: el 2018 era del 24%. Ara bé, s’ha feminitzat la pobresa: hi ha 110.000 dones en situació d’exclusió social, són un 3% més que els homes. Així per tant, hi ha més dones pobres i amb pitjors condicions laborals.

Parlant de feina, segons aquest informe, la precarietat laboral i els elevats preus dels habitatges són els principals motors de la desigualtat a la comunitat. Com a conseqüència, el 15% de les persones que tenen feina, que ja no és garantia de res, estan en situació de pobresa, i 370.000 persones cobren manco de 1.000 euros al mes. A més, el 35% dels pensionistes de les Illes reben una renda inferior al llindar de la pobresa de 634 euros i 16.000 estan en situació de pobresa severa perquè cobren menys de 317 euros mensuals. L’estudi conclou alertant que una nova crisi colpejaria greument la població més vulnerable.

A més, segons un altre l’informe presentat per la Xarxa Europea de la lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, les famílies que tenen fills tenen un major risc de pobresa o exclusió social.

A les Balears, avui, Dia Internacional contra la Pobressa, es llegirà un manifest contra aquesta problemàtica social a la plaça d’Espanya de Palma a les vuit del vespre.


Mallorca Sense Fam llança un servei d’ajuda solidària i repartiment d’aliments a domicili

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les obres de canalització per refrigerar la central tèrmica de Maó amb aigua acabaran a l’estiu

Des del gener, 16 camions al dia transportaran l'aigua necessària i faran entre cinc o sis viatges al dia d'anada...

Mor un home mentre pescava a Sant Antoni

Una ona el va sorprendre i el va arrossegar contra les roques

Arriben menys cans abandonats al centre de sa Coma

Tot i que hi ha més conscienciació, l'associació Can Gossos ha rebut enguany 350 cans

Les noves tecnologies ajuden els majors que viuen sols

A les Balears el projecte de Creu Roja, que s'encarrega de les persones que estan soles, va atendre 810 majors el 2017, i enguany la xifra superarà els 1.100. S'ha...