SOCIETAT

Un 15% de les persones que fan feina a les Illes Balears són pobres

Les famílies que tenen fills tenen un major risc de pobresa o exclusió social


Més de la meitat de la població de les Illes, 700.000 persones, té dificultats per arribar a finals de mes, segons l’Informe sobre Pobresa a les Balears, que la Xarxa per a la Inclusió Social ha presentat aquest dijous al Parlament.

De fet, un 18% de la gent que viu a les Illes, més de 200.000 persones, està en risc de pobresa. Amb tot, tot i augmentar el cost de la vida, aquesta taxa de pobresa ha baixat respecte a la de l’any passat: el 2018 era del 24%. Ara bé, s’ha feminitzat la pobresa: hi ha 110.000 dones en situació d’exclusió social, són un 3% més que els homes. Així per tant, hi ha més dones pobres i amb pitjors condicions laborals.

Parlant de feina, segons aquest informe, la precarietat laboral i els elevats preus dels habitatges són els principals motors de la desigualtat a la comunitat. Com a conseqüència, el 15% de les persones que tenen feina, que ja no és garantia de res, estan en situació de pobresa, i 370.000 persones cobren manco de 1.000 euros al mes. A més, el 35% dels pensionistes de les Illes reben una renda inferior al llindar de la pobresa de 634 euros i 16.000 estan en situació de pobresa severa perquè cobren menys de 317 euros mensuals. L’estudi conclou alertant que una nova crisi colpejaria greument la població més vulnerable.

A més, segons un altre l’informe presentat per la Xarxa Europea de la lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, les famílies que tenen fills tenen un major risc de pobresa o exclusió social.

A les Balears, avui, Dia Internacional contra la Pobressa, es llegirà un manifest contra aquesta problemàtica social a la plaça d’Espanya de Palma a les vuit del vespre.


 més info Mallorca Sense Fam llança un servei d’ajuda solidària i repartiment d’aliments a domicili

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |