X

Un 19% de places de l’Administració General de l’Estat esta vacants a les Balears

A més, la comunitat s'enfronta a la jubilació d'un terç dels 10.528 treballadors del sector públic en els pròxims 8 anys

09/07/2024

Un 19%25 de places de l’Administració General de l’Estat esta vacants a les Balears

Un 19% de places del personal funcionari de l’Administració General de l’Estat estan vacants a les Balears, segons dades publicades al portal de transparència del govern.

A organismes com el SEPE, les places vacants pugen a prop del 40%. La portaveu del sindicat CSIF i treballadora del SEPE, María Fernández explica que no és atractiu venir a les Balears “pel preu de l’habitatge i els cost de la vida en general”. Fernández explica que a les Pitiüses, la manca de personal és dramàtica i fa uns anys obligà a tancar l’oficina de Formentera. Ara, a més, diu, en lloc de solventar-se, el problema s’estén a les altres illes. Per això, del CSIF troben que l’oferta pública d’ocupació de rècord, de 40.000 places, anunciada pel govern central no serà una solució.

Fernández també vaticina una campanya de tardor, amb la tramitació dels fixos discontinus, complicada a les Balears. Per una banda, 37 interins del SEPE acaben a la feina per què s’ha publicat al BOE la llista dels aprovats de les places d’una convocatòria anterior, i del CSIF temen que hi haurà gent que hi renunciarà. Per altra, diu Fernández, s’hi afegeix que ara també han de gestionar ells l’Ingrés Mínim Vital.

El responsable de Serveis Públics del sindicat UGT, Fernando Martorell explica que “tenim poca gent per donar els serveis públics i aquest servei, per desgràcia, es de baixa qualitat, i això és injust perquè els ciutadans de Balears reben pitjor servei públic que els de la resta de comunitats”.

Per això, Martorell destaca que són necessàries més ofertes públiques d’ocupació importants, com la d’enguany, ja que un terç dels 10. 528 efectius del sector públic de l’estat es jubilaran a l’arxipèlag en els pròxims 8 anys. A més, afegeix, que, per fer atractives les Balears, cal revisar el complement d’indemnització per residència “a les illes Canàries triplica el de Balears”.

09/07/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT