X

Un 25% dels socis de Cooperatives Agràries de les Illes són dones i només un 10% formen part dels consells rectors

La jornada "Dones de Cooperatives", celebrada a Eivissa, reclama més presència femenina als òrgans directius de les explotacions agràries

10/05/2023

Un 25%25 dels socis de Cooperatives Agràries de les Illes són dones i només un 10%25 formen part dels consells rectors

Esther Matutes

A les Illes un 25 per cent dels socis de cooperatives agràries són dones, però només un 10 per cent formen part dels consells rectors. És una de les dades que s’ha donat avui a la Jornada de Dones de Cooperatives, que s’ha celebrat a Eivissa i que ha reunit professionals del sector de tot Espanya.

L’objectiu d’aquestes xerrades és subratllar la importància d’incorporar més dones al món agrari i que participin de forma activa en la presa de decisions, per augmentar la rendibilitat dels negocis.

La subdirectora per a l’emprenedoria de l’Institut de les Dones, Begoña Suárez, ha assegurat que “les dones han d’estar presents en els àmbits on es prenen les decisions”. Per la seva banda la presidenta de les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes, Jerònima Bonafè, ha destacat que han aconseguit “que la llei contempli que els consells rectors de les cooperatives responguin a la realitat de la base social, en percentatge d’igualtat entre homes i dones”.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris