economia

Un 27,4% de les compres d’habitatges que es fan a les Illes són per part d’estrangers

El primer trimestre de l'any ha suposat 4,3 punts percentuals manco que l'any passat

Un+27%2C4%25+de+les+compres+d%27habitatges+que+es+fan+a+les+Illes+s%C3%B3n+per+part+d%27estrangers

Propietats com aquesta a Son Vida a Palma de més de nou milions d’euros continuen tenint molta demanda als mercats alemany i anglès. Un 27,4% de les compres d’habitatges que es fan a les Balears han estat fetes per part d’estrangers en el primer trimestre de l’any, segons el Col·legi de Registradors. Suposa 4,3 punts percentuals manco que l’any passat. És la xifra més baixa des de fa cinc anys.

Però aquestes baixades es compensen amb el valor de les vendes, cada vegada més cares. A Son Vida es continuen projectant promocions de gran luxe. Els compradors hi inverteixen xifres milionàries sense necessitat de finançament. És un tipus de client que només passa 4 setmanes a l’any a les illes.

Xifres milionàries de propietats que queden lluny a molts ciutadans. Immobiliàries com Marcel Remus afirma que l’amenaça d’una possible recessió alemanya no afecta, de moment, el mercat de cases de gran luxe.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La triple amenaça contra el turisme al Carib

Una de les més importants es diu sargàs, una alga flotant autòctona i molt pudenta que en els darrers anys ha proliferat fins a nivells mai vistos

Immigrants residents: imprescindibles per mantenir les pensions

A Balears hi ha 2,6 treballadors per cada jubilat. Sense la població estrangera la ràtio baixaria als 2,1 afiliats per pensionista